Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Er is helaas sprake van overmacht.

Amy en Luca uit ‘K2 zoekt K3’ stoppen met coverband De Bende

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Amy Courtens (26) en Luca Diez (21) deden allebei mee aan ‘K2 zoekt K3’. Ze waren allebei heel populair en besloten het ijzer te smeden toen het heet was door de coverband De Bende op te richten. Hoewel er heel wat optredens gepland stonden deze zomer trekken de twee zich terug uit het project.

Julia werd het nieuwe K3’tje en doet dit fantastisch. Amy viel op het nippertje af en werd tweede. Luca was goed op weg om de eerste jongen ooit in de groep te worden, maar sneuvelde in de halve finale. Ze hadden enorm veel aan elkaar tijdens de wedstrijd en er ontstond een mooie vriendschap. Zo kwam het idee om toch nog iets te doen met hun tweetjes en richtten ze de coverband De Bende op.

Operatie

‘Wij gaan samen met vier muzikanten door als De Bende’, onthulden ze begin maart hun nieuwe project. ‘We gaan doorheen heel België podia onveilig maken. Met hits van vroeger en nu, voor jong en oud.’ Ze waren heel ambitieus en was de bedoeling om deze zomer elke weekend op het podium te kruipen. ‘Ik heb echt zoveel zin in dit nieuw avontuur’, zei Luca op Flair.be. Maar helaas zullen we hen niet te zien krijgen. Amy en Luca stoppen namelijk al met De Bende.

Wel met pijn in het hart, want het is door overmacht. Luca worstelt namelijk met stemproblemen en moet geopereerd worden aan zijn stembanden. Daarna volgt een lange revalidatie, dus optreden deze zomer zit er niet in. ‘Amy met iemand anders op het podium, dat zou niet hetzelfde zijn’, vertelt haar manager Antony Van Der Wee aan Het Nieuwsblad. Daarom gooit ook zij de handdoek in de ring.

Vervanging

Ondanks dit spijtige nieuws zal je De Bende toch nog aan het werk kunnen zien, want Ellen Dufour die ‘Big Brother’ won in 2001 en Tom Olaerts die vijfde werd in ‘Idool’ in 2003 nemen hun plaats in. Het kan trouwens zijn dat Amy en Luca in de toekomst terugkeren naar De Bende, want hun manager vertelt dat de deur op een kiertje blijft staan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '