Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty

De zwangerschappen van zijn vrouw Kimberly verliepen niet zonder problemen en de acteur wil daarom het taboe rond miskramen doorbreken.

‘Dawson’s Creek’-acteur verwacht zijn zesde kindje

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

James Van Der Beek, die we natuurlijk allemaal kennen als Dawson uit de populaire tienerserie ‘Dawson’s Creek’, verwacht samen met zijn vrouw hun zesde kindje. Toch verliepen de zwangerschappen niet altijd van een leien dakje, want Kimberly kreeg drie miskramen.


Terwijl zijn liefdesleven in ‘Dawson’s Creek’ een rommeltje was, heeft acteur James Van Der Beek (42) naast de set meer geluk. Hij leerde zijn vrouw Kimberly Brook tien jaar geleden kennen en het koppeltje trouwde een jaar later in Tel Aviv in Israël. Ondertussen hebben de twee al vijf kleine spruiten rondlopen thuis: Emilia (3), Annabel (5), Joshua (7), Olivia (9) en Gwendolyn (bijna 1,5).

Taboe doorbreken


James houdt duidelijk van een groot gezin, want hij kondigde nu op Instagram aan dat hij binnenkort voor de zesde keer papa wordt. ‘We zijn ongelofelijk enthousiast dat een nieuw, klein bundeltje van vreugde ons heeft uitgekozen om zijn gezin te zijn’, aldus James.

De zwangerschappen van Kimberly verliepen niet altijd even vlot, want ze kreeg drie miskramen. Daarom besloot James het taboe daarrond een beetje te doorbreken door er openlijk over te spreken op zijn sociale media. ‘Driemaal kregen wij bij de eerste echo te horen dat er geen hartslag was’, vertelt James. ‘Een miskraam zou eigenlijk een andere benaming moeten krijgen, want niemand faalt in het dragen van een baby. Het gebeurt gewoon. We babbelen er heel zelden over en ondergaan de pijn in het geheim en in alle stilte. Maar er moet helemaal geen schaamte rond zijn, en je moet jezelf de tijd geven om te rouwen.’

Tranen van geluk


Het koppel liet daarom een filmploeg van ‘Dancing With The Stars’ , waar hij momenteel aan meedoet, de allereerste echo van hun zesde kindje op beeld vastleggen. ‘We wisten niet wat we te zien zouden krijgen’, aldus James. ‘Gelukkig voor ons konden we deze keer buitenwandelen met tranen van geluk!’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '