Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Nena Driehuijzen via Altijd Trouw

Wedding fever!

Dagboek van een bruid in spe, deel 2: de locatie

Ik ben Isa, 25 jaar, en op 10 augustus 2014 deed mijn lief een knieval en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Ik zei 'ja, natuurlijk!' (en huilde als een baby). Hoe het verderging, lees je hier.

Vorige week vertelde ik uitvoering over m’n trouwjurk. Bedankt voor de leuke reacties, trouwens! Vandaag kom je te weten hoe we onze locatie hebben gevonden.

 

Voor ik verloofd was, wist ik al exact hoe mijn droomhuwelijk eruitzag. Het zou in een schuur plaatsvinden, met alle mensen die ik graag zie rondom me en er zouden óveral lichtjes zijn. En sowieso in de herfst. Ik ben keihard geen lentebruid: te veel pastel en cheesiness. Geef mij maar herfstkleuren en bladeren vooruit schoppen in het park. En mijn haarkleur past toevallig perfect in dat kleurenpalet.

 

Aan het einde van seizoen 10 van Grey’s Anatomy zou April trouwen met een kerel van wie ik de naam niet meer weet, maar ze deed toen van runaway bride met Avery. Goeie keuze, trouwens. Kleine voetnoot: liefje, jij bent mijn Avery, hè, dus ik loop nergens naartoe. Hun ceremonie speelde zich af in zo’n grote schuur uit m’n dromen, met veel lichtjes, herfstkleuren en houten banken. Het trouwkapsel (én de haarkleur) van April paste trouwens ook hélemaal in het plaatje. Thank god dat ik een (fake) ginger ben.

 

Trouwdagboek

 

Helaas is Vlaanderen Amerika niet en zijn de schuren op onze Vlaamsche velden dun gezaaid. Toen we voor het eerst concreet begonnen na te denken over onze locatie, dachten we meteen aan een grote tent op een grasveld. Maar als je trouwt in een tent, moet je ook het veld van een lokale boer kunnen vinden. En mobiele toiletten. En elektriciteit. En plankenvloeren. En een mobiele keuken. Lees: een dure bedoening.

 

Ik ontdekte daarna www.dnls.be, een website die alle feestlocaties in België en Nederland verzamelt. Daar vond ik heel wat leuke plekken. Je kan sorteren op provincie, het soort gebouw en wat je wil doen (denk: een ceremonie buiten, een feest aan het water…). Echt handig!

 

Ondertussen had ik ook opgepikt dat Marieke, een styliste bij Flair, samen met een vriendin een wedding-planningbedrijfje heeft opgericht: Altijd trouw. We contacteerden Marieke en Ine, en de rest is geschiedenis. Het klikte meteen en niet veel later hadden we een zaal, een duidelijk beeld van hoe die gedecoreerd zou worden (met véél lichtjes) en duizend-en-een andere ideeën.

 

Matt en ik trouwen over een kleine maand (#omg) in Verbeke Foundation te Kemzeke. Dat is een museum met achteraan een grote serre. De zwarte wand rechts hangt nu vól met planten en groen. Supermooi.

 

trouwdagboek

© Food and Passion

 

Onze gasten zullen aan lange houten tafels zitten die gedekt worden met omabordjes, de mooiste bloemenschikkingen en schapenvelletjes op de stoelen. Zo ongeveer:

 

Trouwdagboek

Ik trouw dan wel niet in een schuur, maar zolang Matt er is, kan het me eigenlijk niet schelen waar ik trouw. Zolang er maar veel lichtjes zijn en de mensen van wie ik hou, aanwezig zijn. ('Corny' is my middle name.)

 

Wil je zelf trouwen in de herfst? Ik maakte een Pinterestbord met 36 ideetjes voor een autumn wedding.

 

Volg Flair België's bord 'AUTUMN WEDDING' op Pinterest.

 

Heb je nog verzoekjes voor mij? Wil je nog een trouwgeheim ontdekken? Mail me gerust op isabelle.naeyaert@sanoma.com. Ik kan toch geen geheimen bewaren. 😉

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '