Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Laten we hopen dat het niet waar is...

UH-OH: deze signalen wijzen erop dat Cole Sprouse misschien wel ‘Riverdale’ verlaat

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We kregen onlangs het nieuws dat een vijfde seizoen van ‘Riverdale’ in de maak is. Maar of we dat wel zo fantastisch vinden, valt nog af te wachten, want het is goed mogelijk dat onze favoriete acteur Cole Sprouse daar misschien niet in meespeelt. Het gerucht dat zijn personage Jughead Jones dood is, doet al weken de ronde. En nu wijzen nog signalen daarop.


Opgelet, spoiler alert!

Wie helemaal up-to-date is met het vierde seizoen van ‘Riverdale‘ zag in de dertiende aflevering ‘The Ides of March‘ hoe Jughead Jones dood werd verklaard door Archie Andrews. Het was niet de eerste keer dat we deze scène zagen, want ook in de negende aflevering ‘Tangerine‘ checkte de roodharige hunk de hartslag van zijn beste vriend. Het grote verschil is dat we nu te zien kregen wat de oorzaak van Jugheads dood zou kunnen zijn. En dat is niemand minder dan zijn vriendin Betty Cooper. Net voor de verschrikkelijke daad gebeurde, vertelde Donna Betty namelijk dat ze een bezoekje had gebracht aan Evelyn Evernever in de gevangenis. Zij zou Donna het magische woord hebben verteld waardoor Betty in een koelbloedige moordenaar veranderde en haar geliefde doodde.

In scène gezet?


Of dit nu echt zo is, is niet helemaal duidelijk, want in ‘The Ides of March’ zien we Betty immers niet werkelijk Jughead doden, maar zien we haar achteraf wel met een bebloede steen in haar handen staan over zijn lichaam. Het kan dus dat ze haar vriend echt heeft vermoord, maar het is ook heel goed mogelijk dat dit allemaal opgezet spel is, en dat Jughead dus niet echt dood is. We weten dat zowel Betty en Jughead een manier zochten om Bret, Donna en Jugs andere klasgenoten erin te luizen. Misschien is een in scène gezette dood onderdeel van hun plan? Het zou niet de eerste keer zijn dat de makers ons iets willen wijsmaken. Ook in het tweede seizoen dachten we even dat Jughead dood was.

Rol in ‘Undercover’


Toch is er nog iets wat er op kan wijzen dat Cole Sprouse ‘Riverdale’ verlaat. De acteur heeft namelijk een rol gescoord in de muzikale familiekomedieUndercover‘. Hij speelt Ben, de leider van een coverband die op trouwfeesten speelt. De opnames voor die film gaan in april van start.

Hopelijk laten de ‘Riverdale’-makers Jughead Jones in leven en vindt Cole Sprouse een manier om de twee rollen te combineren. Fingers crossed!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '