Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

FLAIR’S CHRISTMAS ESCAPE: een escapegame die je via videocall speeltHo-ho-hoe vier je in hemelsnaam Kerstmis als je niet bij elkaar kan zijn? Met een kerstspel via videocall, zeggen wij! We boksten een escapegame in kerstthema in elkaar die je met je familie en vrienden kan spelen op Zoom, Skype of welk videomedium je ook kiest.
We hoeven je niet te vertellen dat het niet het moment is om met zes man in een krappe, afgesloten escaperoom te gaan zitten. Ze zijn dan ook al een tijdje gesloten en zullen dat nog wel even blijven. Maar dat betekent niet dat je geen escapegame kan spelen. We boksten Flair’s Christmas Escape in elkaar, een spel waarmee je je virtueel kerstfeestje kan opleuken.

Wat is een escapegame?


Voor zij die zich nog nooit lieten opsluiten in een escaperoom of geen enkele aflevering van ‘De code van Coppens’ zagen, proberen we het concept uit te leggen. In een echte escaperoom word je met je teamgenoten (meestal max. 6 personen) opgesloten in een ruimte die ingericht is in een bepaald thema. Je kan terechtkomen in een hut in de jungle, in een labo in Rusland of zelfs in een mortuarium. Eens je binnen bent, start de klok. In de meeste escaperooms krijg je een uur om buiten te geraken. Dat doe je door de ruimte te onderzoeken, tips die je vindt aan elkaar te linken en puzzels op te lossen. Meestal moet je uiteindelijk een cijfercode vinden om buiten te geraken. Lukt dat binnen de 60 minuten, dan heb je gewonnen.

Wat is Flair’s Christmas Escape?


Om een escaperoom op afstand te spelen, heb je spelers nodig die pen en papier voorzien en een spelleider die de oplossing heeft. De oplossing van Flair’s Christmas Escape vind je onderaan in onderstaand document. De spelleider heeft het document op voorhand al gelezen, zodat hij/zij de spelers in de goede richting kan duwen wanneer dat nodig zou zijn. De spelleider beschrijft de imaginaire ruimte waar de spelers zich bevinden, waarna zij specifieke acties doorgeven, bv. ‘Kijk onder de kast’ of ‘Hef de bloempot op’. Zo vinden de spelers de tips die ze nodig hebben om uit de ruimte te geraken.

Uiteraard moesten we een spel in kerstthema maken. We kunnen nog niet alles verklappen, maar de Grinch en de Kerstman zijn de hoofdrolspelers. Lees snel de speluitleg als je een leuk, virtueel kerstfeestje wil organiseren voor je familie, vrienden of collega’s!

Je vindt de volledige speluitleg hier.


 

Veel ontsnapplezier!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '