Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

I-de-aal voor Halloween!

Brrr: deze enge films zijn gebaseerd op waargebeurde feiten

Gaan de haren op jouw armen ook nog een beetje extra omhoog staan wanneer je leest dat de film die je net zag geïnspireerd is door een waargebeurd verhaal? Exactly. Per-fect voor Halloween dus, wanneer het allemaal nog ietsje enger mag.

Wolf Creek

Wolf Creek

Het verhaal waarop de film gebaseerd is, speelde zich in werkelijkheid op meer dan 2000 km van Wolfe Creek af. De Britse rugzaktoeristen Peter Falconio en Joanne Lees zijn op weg door de verlaten woestijn van Alice Springs, het centrum van Australië, naar Darwin, wanneer Bradley John Murdoch hen kan overtuigen te stoppen. Hij vermoordt Peter, maar Joanne kan ontsnappen.

Black Water

Black Water

Alweer Australië. Ook voor deze film liet de maker zich inspireren door een waargebeurd verhaal. Tijdens een fietstocht door de Kangaroo Flat, werden drie personen aangevallen door een krokodil. Eén van hen liet daarbij het leven.

Chucky

Chucky

Uiteraard heeft Chucky niet echt bestaan, maar het scenario van de populaire horrorfilm is geïnspireerd op een legende uit 1906. Robert, een pop van een meter hoog, zou ‘bewoond’ geweest zijn door een demonische geest. De pop in kwestie staat momenteel tentoongesteld in het Fort East Martello Museum in de Verenigde Staten.

The Exorcism Of Emily Rose

The Exorcism Of Emily Rose

In 1968, begon een zekere Anneliese Michel last te krijgen van aanvallen. Het ging zo ver dat ze de bewegingen van haar eigen lichaam niet meer kon controleren. Hoewel de dokters epilepsie vaststelden, lieten haar ouders hun priester een exorcisme uitvoeren. Na acht jaar van exorcismes en zonder geneeskundige hulp, overleed Anneliese aan een longontsteking, zonder ooit verlost te zijn geweest van haar aanvallen.

The Girl Next Door

The Girl Next Door

In 1965, bezweek Sylvia Likens aan de verschrikkelijke martelingen van haar tante Gertrude. Drie maanden lang sloegen, folterden en vernederden Gertrude en haar zeven kinderen hun nichtje. Wanneer haar lichaam ontdekt werd, was het bedekt met brandwonden van sigaretten en andere gruwelijke wondes (we besparen je de details).

The Hills Have Eyes

The Hills Have Eyes

In de 17de eeuw leefden Sawney Bean en zijn familie in een grot in Oost-Schotland. Gedurende 25 jaar, plaatsten ze hinderlagen voor mensen om hun prooi vervolgens te villen en hun ledematen op te eten. Er wordt geschat dat de familie Bean zo’n duizend moorden op hun geweten hebben.

The Haunting in Conneticut

The Haunting in Conneticut

Deze film is geïnspireerd op het verhaal van de familie Snedecker. Nadat ze verhuisden in 1986, ontdekten het gezin dat hun nieuwe thuis in vroegere tijden een opslagplaats voor doden was. De paranormale verschijnselen stapelen zich op en in 1988 besluiten ze een exorcisme te laten uitvoeren.

The Conjuring

The Conjuring

Wanneer de familie Perron in 1970 intrek neemt in hun droomhuis, geeft de oude eigenaar hen nog een waarschuwing mee: ‘Laat de lichten ’s nachts aan.’ De familie zal tien jaar lang gekweld worden door geweldadige, paranormale verschijnselen.

Open Water

Open Water

Open Water is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over twee duikers die achtergelaten worden in open Australische – en dus shark infested – zee. Later werd een deel van hun duikuitrusting en een soort bordje (typisch gebruikt door duikers) teruggevonden, aangespoeld op het strand. Op dat laatste had het koppel nog een noodkreet gekrast.

The Amityville Horror

The Amityville Horror

De maker van deze horrorfilm liet zich inspireren door een waargebeurd familiedrama. In 1965 koopt een getrouwd koppel met vijf kinderen een huis in Amityville. Op een novemberavond in 1974, wordt de hele familie vermoord in hun bedden teruggevonden, behalve de oudste zoon Ronald Jr. Later zal die de vijfvoudige moord bekennen. Datzelfde jaar koopt de familie Lutz het huis, en zij zullen nog jarenlang geplaagd worden door paranormale verschijnselen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '