Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Isopix

De 58-jarige VTM-journalist kondigde gisteren aan voortaan als vrouw door het leven te gaan.

FOTO: zo ziet Boudewijn Van Spilbeeck eruit als Bo

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Gisterenavond maakte Boudewijn Van Spilbeeck bekend dat hij voortaan als vrouw door het leven gaat. Vandaag ging de 58-jarige VTM-journalist voor het eerst werken als Bo, inclusief pruik, hakken en nagellak.


Het was nieuwsanker Cathérine Moerkerke die Van Spilbeeck naar het hoofdkantoor van Medialaan in Vilvoorde begeleidde op haar eerste werkdag als Bo. Moerkerke volgde de 58-jarige journaliste maandenlang in haar transitie van man naar vrouw. De reportage ‘Cathérine: Boudewijn wordt Bo’ wordt vanavond om 21.40u uitgezonden op VTM

In onderstaande video zien we Moerkerke haar collega een nieuwe badge overhandigen met Van Spilbeecks nieuwe voornaam en foto als Bo. Een geste die de journaliste duidelijk bijzonder apprecieert.


 

‘Ik hoop dat de kijkers mijn nieuwe verschijning zullen aanvaarden’


Gisteren liet Van Spilbeeck in een persoonlijke boodschap weten al sinds haar achtste een meisje te willen zijn, maar die gevoelens nooit te durven uiten uit schrik voor de reacties van de buitenwereld en haar familie.

‘Maar het gevoel dat er, ondanks mijn huiselijk geluk, iets niet klopte bleef leven en de “genderdysforie” werd sterker’, aldus de journaliste die reeds 28 jaar deel uitmaakt van de VTM-nieuwsdienst.

Sinds vandaag gaat Boudewijn officieel door het leven als Bo. Van Spilbeeck beseft heel goed dat het tijd zal vragen bij mensen om te wennen aan haar nieuwe verschijning.

Ik kan maar hopen dat mensen mij even geloofwaardig zullen vinden als vrouw.


‘Maar ik hoop dat de kijkers het zullen aanvaarden, en vooral dat ze mij in de eerste plaats zullen blijven zien als dezelfde journalist die helder en correct verslag uitbrengt. Ik kan maar hopen dat mensen mij even geloofwaardig zullen vinden als vrouw.’

Vragen rond gender? Bel het Transgender Infopunt op het gratis nummer 0800/96.316.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '