Home celebs Donald Trump kondigt via Twitter aan dat transgenders niet welkom zijn in...

Donald Trump kondigt via Twitter aan dat transgenders niet welkom zijn in het Amerikaanse leger

Dit is een grote stap terug in de strijd voor gelijke rechten...

NEW YORK - JUL 16, 2016: Donald Trump speaks during a press conference on July 16, 2016 in New York. ; Shutterstock ID 460918729

In slechts drie tweets heeft Donald Trump de levens van talloze transgenders in Amerika een zware klap toegediend. De president laat weten dat transgenders niet meer welkom zijn in het Amerikaanse leger.

De meest recente beslissing van Donald Trump als president van ‘het land van de vrijheid’ is een grote schok voor de transgenders in Amerika. Via Twitter laat Trump weten dat ze niet meer welkom zijn om hun land te dienen in het leger.

‘Na mijn generaals en militaire experts te hebben geconsulteerd, zal de regering van de Verenigde Staten geen transgender individuen toelaten om te dienen in het Amerikaanse leger. Onze militairen moeten focussen op een beslissende en verpletterende overwinning en kunnen niet belast worden met de hoge medische kosten en verstoringen die transgenders in het leger kunnen veroorzaken. Dank u.’

Nog geen jaar geleden besliste de administratie onder Barack Obama om transgenders wel openlijk toe te laten in het Amerikaanse leger. Met zijn aankondiging draait Trump die beslissing terug.

Het is nog niet duidelijk wat er zal gebeuren met de transgenders die momenteel al actief zijn in het leger.

Twitter was zoals altijd snel om Donald Trump van antwoord te dienen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.