Uit & thuis

HILARISCH: Nederland stelt zich voor aan Donald Trump

23 januari 2017Marijs Vrancken
Protest Trump en Putin

In Donald Trumps aanvaardingsspeech van het 45ste Amerikaanse presidentschap heeft hij zeer duidelijk gemaakt dat het welzijn van de Verenigde Staten zijn absolute prioriteit is. Dat zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor onze politiek, en mensen maken zich in het bijzonder zorgen over het NAVO-verdrag.


Trump is niet bijzonder onder de indruk van de NAVO-alliantie. Die heeft de VS afgesloten na WOII om de niet-communistische landen van Europa te beschermen tegen Rusland. Hij vindt namelijk dat de NAVO al 'heel, heel lang geleden is uitgevonden' en dat de partners 'hun rekeningen niet betalen en dus ook hun beloften niet nakomen'.

 

Hier wordt het gevaarlijk. Mensen hebben schrik dat Trump het NAVO-verdrag niet na zou komen omdat de rekening toch niet betaald was. Dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor life as we know it hier in Europa.


Hij kan het ook bijzonder goed vinden met Russisch president Putin en wil zijn vriendschap niet in gevaar brengen. Naast verschillende bijzonder entertainende photoshops was ook dat een populair onderwerp tijdens de vrouwenmars van afgelopen weekend.

 

Nederland en het programma 'Zondag Met Lubach' ziet het gevaar in van die regelingen en besluit zich voor te stellen aan Trump op een niet mis te verstane manier.

 

LEES MEER:

De cijfers zijn binnen: zo groot was het protest tegen Trump

Vandaag wordt Trump president van de VS: wat staat ons te wachten?

ZIEN: dit was de eerste dans van president Donald Trump en first lady Melania Trump

Wat is Flair shopping?

Wat wil dit zeggen?

Top 5 MEEST GELEZEN

Flair News

Ook interessant

Voor jou: