Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Michael Shannon via Unsplash / Getty / #ShowUs

Waar zou jij het liefst naartoe trekken?

SURF’S UP: 6 bestemmingen niet te ver weg die ideaal zijn om te surfen

Aan elke kust vind je surfspots. In het exotische Costa Rica, in het barre IJsland, maar ook om de hoek aan onze Belgische kust. Waar je als beginner dan net naartoe moet? Eender waar je reishart je brengt.


Of het er moeilijk of makkelijk surfen is, hangt eigenlijk vooral van de condities en minder van de locatie af, al is een breed zandstrand volgens kenners handig meegenomen. Goed nieuws voor zij die graag buiten het seizoen reizen: in Europa vind je de beste surfcondities vanaf september en later. Off season budgettripje, iemand?

Een paar favorieten:


Lofoten, Noorwegen – surf & sneeuw

Zonder twijfel is dit de coolste surflocatie op aarde. Surfen with a view; op bergen en een ondergesneeuwd strand. Met een überdik wetsuit aan heb je het er warmer in het water dan aan land. Echt!

België & Nederland – hier aan de kust

Je kan over de gehele Belgische (zoals Blankenberge, Oostende, Knokke en Bredene) en Nederlandse kustlijn surfen. Tip: ga naar Domburg (Zeeland), want daar glij je over de golven met prachtige natuur rondom je. Duinen, paarden op het strand… Je snapt het wel.

Frankrijk – surfmekka

Hossegor, een plek vlak bij Biarritz, aan de voet van de Pyreneeën, is een waar surfmekka. Ietsje verderop ligt het rustigere, stijvolle Guethary.

Portugal – ideaal voor beginners

Ericeira is door z’n locatie een ideale plek om als beginnend surfer heen te trekken. Je zit er vlak bij Lissabon, wat perfect is als je het surfen wil afwisselen met flaneren door de stad. In het zuiden is Aljezur in de Algarvestreek een interessante plek. Ook in de herfst en in de wintermaanden is het er aangenaam peddelen in het water.

Marokko – ideale winterbestemming

Marokko ademt surf. Langs de hele kustlijn kan je surfen, dus het is een heerlijke winterbestemming als je dichtbij wil blijven. Tagazout, een stukje noordelijk van Agadir, is een bekende spot. Het is een charmant vissersdorpje waar Jimi Hendrix ooit vertoefde. Naar Essaouira, vlak bij Marrakech, moet je als je van het hectische Marokko houdt. Zuidelijker vind je Mirleft, een schattig dorpje voor mensen die meer rust opzoeken.

Cornwall – inclusief palmbomen

In het zuidwesten van Engeland vind je Cornwall. Daar spot je palmbomen en knappe surfboys, en slurp je kopjes koffie in een shack op het strand. Ook leuk buiten het seizoen dankzij z’n zalige microklimaat.

Foto’s: Unsplash


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '