Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

Hoe moeilijk Billie het ook heeft, ze weet dat ze altijd op de steun van haar grote broer kan rekenen!

Deze betekenis schuilt achter Billie Eilish’ lyrics van ‘Everything I Wanted’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Billie Eilish heeft zopas het gloednieuwe lied ‘Everything I Wanted’ gelanceerd. Het lied staat bij ons al elke minuut van de dag op en bij jou vast ook! Maar heb je al goed geluisterd naar de tekst die ze zingt? Het jonge talent zingt over de invloed die haar bekendheid op haar heeft en welke rol haar broer Finneas daarin speelt.


Opgelet: dit artikel vermeldt zelfdoding. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Everything I Wanted‘ is een ontzettend mooi lied, maar de woorden die Billie Eilish zingt, gaan zoveel dieper dan je in de eerste plaats misschien zou denken. Het 17-jarige talent zingt over haar struggle met de plotselinge roem en over een angstaanjagende nachtmerrie die ze had. In een interview met BBC Radio vertelde Billie wat meer over ‘Everything I Wanted’ en hoe ze erop is gekomen.

Ik heb een droom gehad waarin ik zelfmoord pleegde en het kon niemand schelen.

Duizenden boodschappen


‘We zijn eraan begonnen, omdat ik een droom heb gehad waarin ik zelfmoord pleegde en het kon niemand schelen. Mijn beste vrienden en collega’s verkondigden publiekelijk “oh, we vonden haar toch nooit leuk”. In de droom kon het de fans ook niets schelen, het internet viel mij aan omdat ik zelfmoord had gepleegd. Dat heeft mij echt verpest en ik herinner me dat ik die hele dag nadat ik de droom heb gehad van de kaart was. Dus we schreven die strofe.’ Volgens Billie schuilen er duizenden boodschappen achter het lied dat ze zelfs niet één specifieke kan aanduiden.

Relatie als broer en zus


In ‘Everything I Wanted’ verwijst Billie naar haar broer Finneas O’Connell. ‘Het lied gaat over mijn relatie met Finneas als broer en zus. Mijn broer is mijn beste vriend en ik heb deze dromen en die dingen gebeuren, maar wat er ook gebeurt, hij zal er altijd zijn voor mij. En hetzelfde geldt omgekeerd. Dus ja dat is zo’n beetje de kern van het lied.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '