Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© LIDYA NADA & TYLER NIX VIA UNSPLASH

AHA: dit betekenen de verschillende kleuren en vormen van de hartje-emoji’s

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Stuur je meestal een rood hartje naar je vriend, roze exemplaren naar je vriendinnen en geeltjes naar je mama? Wel, eigenlijk schuilt er een betekenis achter de verschillende kleuren én vormen van de hartje-emoji’s. Wij zetten ze even op een rijtje voor jou.


Paarse, zwarte, oranje, groene hartjes of hartjes met een pijl, strik of sterretjes. Er bestaan maar liefst zeventien verschillende hartje-emoji’s en de meesten onder ons vinden het gewoon tof om ze door elkaar te gebruiken in onze berichtjes. Toch hebben ze een voor een een aparte betekenis. Wij zetten even voor jou op een rij welk hartje precies voor wat staat.

Rood hartje


Het klassieke rode hartje staat voor liefde, passie en romantiek. Je kan het ook sturen naar je allerbeste vrienden of iemand anders waar je een superhechte band mee hebt zoals iemand van je familie.

Geel hartje


Dit staat voor iemand met een hart of goud, geluk, warmte en levensvreugde.

Groen hartje


Het groene exemplaar heeft twee verschillende betekenissen. De eerste staat voor een gezonde levensstijl en een verbondenheid met de natuur. De tweede staat voor jaloezie, relatieproblemen en de hoop op een verzoening.

Blauw hartje


Dit hartje staat symbool voor vertrouwen en loyaliteit. Daarnaast kan het ook je liefde voor watersport uitdrukken, het hebben van een fetisj of het bewustzijn voor autisme ondersteunen.

Paars hartje


Hiermee druk je je medeleven en begrip uit. Het staat ook voor zorg en genegenheid. Langs de andere kant wordt het ook gebruikt om glamour en rijkdom uit te drukken.

Oranje hartje


Als je dit stuurt, wil je eigenlijk zeggen dat je louter vriendschappelijke gevoelens hebt voor iemand. Het staat niet voor verliefdheid, maar voor vriendschap.

Zwart hartje


Ideaal voor donkere of zwarte humor. Het weerspiegelt ons donker kantje. Je kan het ook sturen om je verdriet uit te drukken of als je in de rouw bent.

Gebroken hartje


De minst leuke emoji, want deze symboliseert liefdesverdriet en een gebroken hart.

Uitroepteken


Dit hartje stelt eigenlijk een origineel uitroepteken voor. Je stuurt het om extra te benadrukken dat je iets of iemand écht leuk vindt.

Dubbel hartje


Deze twee roze hartjes staan symbool voor beste vriendinnen. In een romantische context druk je er je affectie mee uit.

Dansende hartjes


Je wil iemand voor jou winnen of nog eens beklemtonen hoe graag je je partner ziet.

Kloppend hartje


Hiermee wil je zeggen dat je hart klopt speciaal voor iemand. Het is ook een teken van leven en wordt daarom vaak gestuurd om te vertellen dat iemand zwanger is.

Groeiend hartje


Je liefde voor iemand groeit en wordt alsmaar sterker. Kan je ook sturen als je enorm onder de indruk was van een toffe gebeurtenis, en dat je hart dus overloopt van geluk.

Hartje met sterretjes


Dit stuur je naar iemand die je liefhebt. De sterretjes benadrukken dat je die persoon geweldig vindt.

Hartje met pijl


Je bent geraakt door de pijl van Cupido, met andere woorden: je bent halsoverkop verliefd. Deze emoticon kent zijn hoogdag op valentijn.

Hartje met strik


Met dit hartje maak je duidelijk dat je je hart aan iemand geeft of dat je een lief cadeautje hebt voor hem of haar.

Hartje in kader


Dit buitenbeentje staat net zoals het klassieke rode hartje voor liefde: zowel op romantisch als op vriendschappelijk vlak.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '