Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Brooke Lark via Unsplash

Het perfecte brain breakfast!

Het beste ontbijt voor een examen? Een bolletje ijs!

Dat je voeding belangrijk is tijdens de examens, weet je ook wel. Want hoewel je ‘r zó veel zin in hebt, zijn die twintig koekjes met chocolade die je naar binnen speelt tijdens het studeren eigenlijk niet het juiste brain food. Maar nu blijkt dat niet alleen gezond – lees: minder lekker – eten je helpt bij het leren: een bolletje ijs is volgens de wetenschap het perfecte brain breakfast!


De held die het onderzoek voerde heet Yoshihiko Koga en komt uit Japan. Hij liet enkele proefkonijnen een tijd lang ijs eten als ontbijt en testte dan hun hersenactiviteit met opdrachten op de computer. Hij stelde vast dat de groep die ijs at een betere reactietijd had en beter informatie kon verwerken dan de testgroep die een gewoon ontbijt at. Zotjes, toch?

Ice cream for breakfast


Nu, je zou kunnen denken dat dit komt door het koude gevoel waardoor je alerter en wakkerder wordt, en niet per se door het ijs. Maar dat is niet helemaal juist, want Koga deed dezelfde test met ijskoud water en de resultaten waren niet dezelfde. Blijkbaar moet het dus de combinatie van het koude gevoel en de suiker zijn die ervoor zorgt dat je hersenen beter gaan werken.

We zouden je niet aanraden om elke ochtend een coupe dame blanche of een banana split – want hé, daar zit toch fruit in? – te eten aangezien te veel suiker gewoon niet goed voor je is, maar het is wel een fijn excuus om jezelf voor dat rotte examen van wiskunde te trakteren op een bemoedigend bolletje ijs, niet? Als je ouders je niet geloven, schuif je dit artikel maar even onder hun neus. Wel niet vergeten leren, want anders kan zelfs een hele emmer Ben & Jerry’s je niet helpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '