Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Beroemd worden voor dummies

Deze week lees je in Flair het verhaal van zes topvrouwen die het helemaal gaan maken in 2015. Wil jij ook beroemd, befaamd of berucht worden? Maar geen idee hoe? Wij geven je een stappenplan!

1. Zoek jouw talent

Oké, sommige mensen worden beroemd terwijl ze eigenlijk niets speciaals kunnen (een ei koken in 'Komen Eten' niet meegerekend), maar als je lang aan de top wil blijven, moet je wel degelijk een talent hebben. Kan je goed zingen, acteren, schrijven, dansen of presenteren? Ben je goed in sport, politiek of fotografie? Of nog iets helemaal anders? Zoek jouw talent!

 

2. Werk hard

Talent hebben alleen is niet genoeg, je moet ook hard werken. Neem zanglessen, schrijf je in aan een conservatorium of bij een sportschool, zoek een mentor die je iets kan leren en tips kan geven. En vooral: oefen, oefen, oefen. Zorg dat je beter en beter wordt, zodat mensen je gaan respecteren omdat je zo goed bent.

 

3. Zorg dat je uniek bent

Er zijn ontzettend veel talentvolle mensen op de wereld. Als jij er bovenuit wil steken, moet je ervoor zorgen dat je je eigen stijl ontwikkelt. Zo val je sneller op en heb je meer kans om door te breken.

 

4. Verkoop jezelf

Om beroemd te worden, moet je jezelf ook verkopen. Mensen moeten je kennen, weten wie je bent en wat je doet. En je kan ook een imago creëren voor jezelf. Als anderen over je praten, wat wil je dan dat ze over je zeggen? Een bepaalde kledingstijl, een bepaalde manier van spreken of een bepaald gedrag, dat kan een onuitwisbare indruk nalaten. Denk bijvoorbeeld aan het kapsel van zangeres Selah Sue.

 

5. Laat weten dat je er bent

Heb je een geweldig nummer gemaakt, zet het dan op YouTube, met een even geweldige videoclip, dan val je nog meer op. Zorg er wel voor dat je écht een goed nummer hebt, want er zijn duizenden mensen die aandacht proberen te krijgen op YouTube. Stuur je boek naar een uitgever, schrijf je in bij een castingbureau, of stuur een persbericht naar kranten en tv-zenders. Laat van je horen!

 

6. Bouw je netwerk uit

Leer belangrijke mensen kennen die iets voor je kunnen betekenen. Zorg er wel voor dat jij ook iets kan betekenen voor hen, anders kom je niet goed over. Hoe meer interessante mensen je leert kennen, hoe meer je kan groeien én je bekendheid ook kan houden. Waarom denk je dat zoveel BV's en internationale sterren alleen relaties en vriendschappen aangaan met andere BV's?

 

7. Respecteer je fans

Beroemdheden zijn niets zonder hun fans. Onthoud dat en zorg er dus voor dat je met hen verbonden blijft en antwoord op hun vragen. Dat is ook een deel van je imago, dat je 'down to earth' bent en je niet beter voelt dan je fans. Maak een account aan op Facebook, Twitter en Instagram en post geregeld updates van je carrière en je leven, en van dingen die je belangrijk vindt. Zo kunnen je fans zich ook makkelijker identificeren met je. Actrice Joy Anna Thielemans heeft bijna 20.000 likes op Facebook en bijna 38.000 volgers op Instagram. Ze investeert er ook in, want ze post bijna elke dag iets.

 

In het boek Fame 101 kom je te weten hoe sterren als Lady Gaga en Barack Obama zo bekend zijn geworden. Ook jij kan in een jaar tijd beroemd worden! Meer informatie lees je hier

 

 

Goed nieuws: je kan Flair ook lezen op je tablet! Download snel de gratis app op MagStore en lees je favoriete magazine altijd en overal. Heb je een abonnement op de papieren Flair? Dan is je toegang tot de digitale Flair inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '