Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Bugaboo + Jolies + Toddy

Van een splinternieuwe vintageshop tot de verbeterde versie van de Bugaboo Fox 3.

BABY LOVE: 5 nieuwigheden in baby- en peuterland om deze maand te ontdekken

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Iedere maand verzamelen we in onze online rubriek BABY LOVE de leukste nieuwigheden in baby- en peuterland. Deze maand: een splinternieuwe vintageshop en milieuvriendelijke luiers, en nog veel meer.

Vintages vibes in Berchem

Vintages vibes in Berchem

Vintages vibes in Berchem

Jolies

Flairs decoredactrice Joni Vandewalle, bekend van vintage(web)shop I got it from my Mutti, slaat de handen in elkaar met Annelies Slijper, het brein achter vintage- en preloved label Groetjes van Ellis. Samen brengen ze vanaf zaterdag 4 maart met Jolies de allermooiste vintage en preloved kinderspullen naar de Statiestraat 115 in Berchem (Antwerpen). Duurzame kinderkleding en schoenen vullen het grootste deel van de winkel, maar wordt aangevuld met vintage speelgoed, boeken en meer leuks. Alsof dat nog niet genoeg is, zal het duo geregeld (kindvriendelijke) workshops organiseren en voorzien ze een plekje voor wie een kleine pop-up wil organiseren.

Shop hier

Van baby shark tot baby schildpad

Van baby shark tot baby schildpad

Van baby shark tot baby schildpad

€ 15,99  –  Xavier Deneux

Xavier Deneux doet het weer. De Franse auteur en illustrator heeft al verschillende peuterboeken op z’n palmares staan, en lanceert deze maand z’n nieuwste creatie: een boek rond dieren en hun kleintjes. Ga op babybezoek bij onder andere de kikker, de kangoeroe, de vogel, de ijsbeer, de hond en de schildpad en leer hun leefomgeving beter kennen. Met dit reliëfboek maakt je peuter voor het eerst kennis met de dierenwereld en leert hij spelenderwijs nieuwe woordjes, zoals groeien, zwemmen, slapen, vacht, eieren, tanden, snuit en schubben. Benieuwd naar de inhoud? Bekijk hier het demofilmpje.

Shop hier

Triple win met Toddy

Triple win met Toddy

Triple win met Toddy

€ 48  –  Toddy

Wist je dat de gigantische afvalberg luiers meer dan 5 % van ons totale restafval bedraagt? Het Nederlandse Toddy gelooft dat het anders kan, en maakt het ouders makkelijk om de helft van hun luierafval te besparen. Voor € 48 per maand bezorgt Toddy hoge kwaliteit bio-based wegwerpluiers wanneer jij ze nodig hebt, leen je gratis wasbare luiers én krijg je toegang tot de zindelijkheidsapp wanneer jouw kleintje er klaar voor is. Met deze combinatie bespaar je maar liefst de helft van je luierafval. Toddy goed voor je kroost, je portemonnee én de planeet. Triple win!

Shop hier

Zeg niet Boomerang, maar... Cartoonito!

Zeg niet Boomerang, maar... Cartoonito!

Zeg niet Boomerang, maar... Cartoonito!

Cartoonito

Boomerang, de televisiezender voor de allerkleinsten, krijgt een nieuwe naam! Vanaf 18 maart gaat de tv-zender verder als Cartoonito. De naam is niet onbekend, want vorig jaar startte Boomerang met een Cartoonitoblok van 7 uur ‘s ochtends tot 14 uur ‘s middags. Cartoonito is gewijd aan leuke, boeiende en cultureel belangrijke verhalen en moedigt kinderen aan om te leren, te lachen en buiten de lijntjes te kleuren. Vanaf 18 maart kunnen kinderen de hele dag genieten van de shows die tijdens het Cartoonitoblok te zien waren zoals ‘Mush Mush en de Paddestoeltjes’, ‘Cocomelon’ en de lancering van ‘Batwheels’. 

Kijk hier

Bugaboo schakelt een versnelling hoger

Bugaboo schakelt een versnelling hoger

Bugaboo schakelt een versnelling hoger

€ 1279  –  Bugaboo

Bugaboo bracht zopas de Bugaboo Fox 5 uit, de vernieuwde en verbeterde versie van een van Bugaboos bestsellers, de Bugaboo Fox 3. De nieuwste kinderwagen van het Nederlandse label heeft extra grote wielen en een geavanceerde vering, waardoor ie elk terrein naadloos aan kan én met één vinger te manoeuvreren is. Voor extra gemak is de kinderwagen eenvoudig te bedienen met slechts één hand, of je de Bugaboo Fox 5 nu inklapt, het stuur afstelt of de stoel achterover kantelt. Bovendien groeit de buggy met je kind mee. Niet alleen het peuterzitje kan tot 10 cm worden verlengd, ook het mandje onderaan is voorzien van uitschuifbare kleppen voor extra ruimte. Tot slot is de zonnekap van de Bugaboo Fox 5 verkrijgbaar in acht stijlvolle kleuren, waaronder de nieuwe tint ‘Astro Purple’.

De Bugaboo Fox 5 is vanaf 15 maart wereldwijd beschikbaar bij gecertificeerde Bugaboo-retailers en online op Bugaboo.com.

Pre-order hier

Meer BABY LOVE:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '