Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Roberto Nickson via Unsplash

MUST DOWNLOAD: 4 apps die je helpen bij de opvoeding van je hond

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het is fluffy, heeft onweerstaanbare oogjes en drijft altijd zijn eigen wil door: je puppy! Verwelkomde jij onlangs zo’n kleine sloeber of gaf je een viervoeter uit het asiel een gouden mandje? Dan doe je er momenteel ongetwijfeld alles aan om je nieuwe beste vriend zo goed mogelijk op te voeden. Wil jij ook naast de hondenschool je viervoeter trainen en álle kansen geven? Dan kunnen deze apps je daar misschien wel bij helpen.


De ene zegt dat je hond geen manieren heeft, de andere staat dan weer verbaasd van wat ie al allemaal kan. Iedereen heeft zijn eigen mening over het opvoeden van een hond, maar het is vooral belangrijk dat jij 100% achter jouw eigen opvoeding staat en je hond helemaal vertrouwt. Toch nog een beetje extra hulp nodig? Download dan snel onderstaande apps!

1. Dogo (NL)


Als er één ding is wat je nooit ofte nimmer mag vergeten tijdens de hondentraining, dan is het wel je clicker. Die zorgt ervoor dat je je viervoeter trucjes kan aanleren en dat hij ze niet meer vergeet. De app Dogo helpt je met een heleboel verschillende lessen om je hond thuis te trainen en maakt het geluid van zo’n clicker. De applicatie schotelt je verschillende lessen voor die je in een bepaalde volgorde moet volgen. Je start dus, zoals bij de hondenschool, van nul. Heb je een volledig lessenpakket afgerond? Dan wordt er nieuwe pakket met moeilijkere en uitdagendere lessen ontgrendeld. Dankzij de applicatie kan je je hond tot wel 100 vaardigheden aanleren en leer je hem jouw basiscommando’s, zoals ‘zit’ en ‘lig’, perfect uit te voeren. Daarnaast kan je examens afleggen en video’s naar de trainers van Dogo sturen en hen om hun persoonlijk advies vragen als je worstelt met bepaalde oefeningen. Elke week krijg je trouwens ook een nieuwe foto-uitdaging die je met de community van Dogo kan delen.

Je kan Dogo gratis downloaden voor iOS en Android. Wil je nog meer lessen krijgen, dan kan je een abonnement nemen.

2. Whistle Training (ENG)


Dogo heeft nog een aparte applicatie die handig van pas kan komen. Heb jij de allerliefste hond ter wereld, maar heeft hij het moeilijk om naar jou te komen als je ‘m roept de longen uit je lijf brult? Dan kan je overwegen om een hondenfluitje aan te schaffen. Het enige probleem: je weet niet hoe je je viervoeter op dat geluid kan trainen. Wel, de app Whistle Training kan je daarbij helpen. Dankzij de applicatie kan je achterhalen op welke geluidsfrequentie je hond het best reageert en leer je hem om er ook effectief op te reageren. Daarnaast kan je met behulp van Whistle Training je hond ook bepaalde commando’s aanleren met het fluitje. Zo kan je een bepaald geluidspatroon aan een commando koppelen en in plaats van ‘zit’ te roepen bijvoorbeeld drie keer kort fluiten.

Je kan Whistle Training gratis downloaden voor iOS. Een waardige variant voor Android is Dog Whistle.

3. Hond Monitor (NL)


Je kent het wel: telkens wanneer je je lieve vriend moet achterlaten om boodschappen te doen of naar het werk te gaan, bloedt je hart.  Het is niet alleen voor jou, maar ook voor hem heel belangrijk om die pijnlijke verlatingsangst te bestrijden, en dat is iets wat je helaas niet op de hondenschool kan leren, maar zelf moet aanvoelen. Geen idee hoe je daaraan moet beginnen? Door heel hard op je tanden te bijten en eventueel een app te downloaden als je het maar niet over je hart krijgt om je viervoeter achter te laten. De app Hond Monitor helpt je om werk te maken van die verlatingsangst door het probleem stapsgewijs aan te pakken. Je kan de applicatie verbinden met andere toestellen (met camera) in huis en je hond wanneer je weg bent in de gaten houden. Zo kan je achterhalen wanneer en waarom hij blaft, zien hoe hij zijn angst (niet) probeert te bestrijden en wat hij allemaal uitspookt wanneer je weg bent. Zie je hoe hij je schoenen – voor de zoveelste keer aanvalt – dan kan je hem daar via de livestream op aanspreken. Daarnaast kan je ook commando’s opnemen die je hond kunnen bezighouden en je smartphone laten trillen als je hond blaft.

De verbinding is veilig versleuteld met SSL. Je kan Hond Monitor downloaden voor iOS en Android.

4. Can Dogs Eat & Foods Dogs Can Eat (ENG)


De kans dat je kleine (of grote) kameraad eens iets eet wat niet thuishoort in zijn voederbak is heel groot. Maar moet je je zorgen maken als hij per ongeluk een paar aardbeien naar binnen smikkelt of aan je spaghetti bolognese heeft gezeten? De apps Can Dogs Eat en Foods Dogs Can Eat tonen je in een paar seconden of het eten wat je je hond wil geven wel of niet goed is voor zijn gezondheid. Blijkt dat hij iets heeft gegeten dat schadelijk kan zijn, dan kan je meteen de dierenarts contacteren. Niet zozeer een app om je hond te trainen, maar wel eentje die jou traint en je helpt bij het correct en vooral gezond opvoeden van je trouwe viervoeter!

Can Dogs Eat kan je gratis downloaden voor Android. Foods Dogs Can Eat download je gratis voor iOS.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '