Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

AHA: met deze applicaties kan je met meer dan 6 personen tegelijkertijd facetimen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist


Ons leven zal er de komende drie weken een beetje anders uitzien en daarom gaan we massaal op zoek naar manieren om toch sportief, bedrijvig én sociaal te blijven in ons kot. Met dat laatste willen wij je een handje helpen, want wij zochten naar 5 apps die je kan gebruiken om met meerdere vrienden (online) af te spreken en misschien zelfs te e-peritieven.

Google Duo


Google zou natuurlijk Google niet zijn als ze geen (digitale) variant van een meeting zouden voorzien. Google Duo is gebruiksvriendelijk en stelt je in staat videogesprekken in hoge resolutie te voeren via je smartphone, laptop, tablet of desktop. Het is de nieuwe en eenvoudigere versie van zijn voorganger Google Hangout. Aanmelden doe je met je telefoonnummer en je kan in totaal met acht personen een videogesprek voeren.

Je kan Google Duo downloaden voor iOS en Android.

Line


Line brengt je gratis en voor niets dichter bij je (buitenlandse) vrienden, familie en geliefden. Via het platform kan je gewone berichten versturen, maar ook spraakberichten verzenden, videoboodschappen achterlaten en een videogesprek voeren. In totaal kan je met maar liefst 200 (!) gebruikers in zo’n videochat belanden, maar je kan ook gewoon een een-op-eengesprek voeren met je lief, mama of bestie.

Je kan Line downloaden voor iOS en Android.

Skype


Natuurlijk mag ook Skype niet in dit lijstje ontbreken. De applicatie is intussen een echt begrip geworden op de werkvloer en ook onder vrienden wordt de tool nog steeds enorm vaak gebruikt. Aan een videogesprek via Skype kunnen in totaal 25 mensen deelnemen. De app onderging de laatste jaren heel wat grote updates, want je kan nu niet alleen met elkaar bellen en chatten, maar ook stickers, gifs en zelfs tekeningen doorsturen naar groepsleden.

Je kan Skype downloaden voor iOS en Android.

Zoom


Zoom richt zich vooral tot collega’s en zakenpartners en niet zozeer tot vriendengroepen, maar is daarom niet minder aangenaam om te gebruiken. Wil je iemand toevoegen aan het gesprek? Dan stuur je gewoon een linkje naar die persoon zodat die zich makkelijk bij het gesprek kan voegen. De app heeft een eenvoudige, maar fijne uitstraling en je kan verschillende apps, zoals agenda en notities, aan Zoom toevoegen om het gesprek nog aangenamer te maken.

Je kan (de gratis versie van) Zoom downloaden voor iOS en Android.

Viber


Viber is een beetje te vergelijken met Messenger: je kan berichtjes sturen, foto’s verzenden en uit meer dan 35.000 stickers kiezen om naar je vrienden te sturen. Het enige verschil? Op Viber kan je met een heleboel andere vrienden een kristalhelder én veilig videogesprek of audiogesprek voeren.

Je kan Viber downloaden voor iOS en Android.Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '