Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Shutterstock

Wie van je vrienden speel jij altijd kwijt op festivals?

AHA: dankzij deze website speel je je vrienden nooit meer kwijt op festivals

Een van de meest irritante situaties op een festival is je vrienden kwijtraken. Enkele festivalgangers ontwikkelden daarom de website ikstahier.nu waarmee je via plattegronden meteen je locatie duidelijk kan maken aan je vrienden.


‘Ik ga eventjes drankjes halen’. Een zin die we met gemengde gevoelens aanhoren. Enerzijds ben je je gezelschap dankbaar dat hij of zij zich een weg wil banen richting de bar, anderzijds weet je dat dat het begin zal zijn van een helse zoektocht. Die eventjes wordt namelijk al snel een half uur en een resem sms’jes in de trend van ‘Waar sta jij nu?!’. Niets irritanter dan je vrienden kwijtraken op een festival.

ikstahier.nu


En dat is iets wat ook de bedenkers van de website ikstahier.nu gedacht moeten hebben. Dankzij de website kan je namelijk heel eenvoudig de plattegrond van je favoriete festival downloaden. Je tekent vervolgens een kruisje waar je staat en stuurt je locatie via Whatsapp naar je vrienden door.

Werchter en Pukkelpop


Het systeem werd al uitgetest op festivals als Best Kept Secret en Pinkpop, maar ook voor Rock Werchter en Pukkelpop kan je beroep doen op de website. Enkele dagen voor het festival worden de plattegronden vrijgegeven en bespaar je jezelf nodeloze zoektochten. Thank god!

Tekst: Chloë Foubert


Lees ook:

Partner Content

' ' ' '