Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© CBS Photo Archive via Getty Images

'We maken niet voor niets albums met zoveel liefde en gevoel.'

Adele overtuigt Spotify om shuffle-knop van albums te halen

Annelies Hart

Tot voor kort kon je een album op Spotify meteen op shuffle zetten. Het leek erg handig, maar niet alle artiesten waren fan van de knop. Adele stapte naar de streamingdienst en vroeg hen de shuffle-optie te verwijderen. ‘We maken niet voor niets albums met zoveel liefde en gevoel’, aldus de zangeres.

Adele liet twee dagen geleden nog maar haar nieuwe album ’30’ los op de wereld. Een plaat die met veel zorg in elkaar werd gestoken en waarbij hard werd nagedacht over de volgorde van de nummers. Net daarom trok de Britse zangeres naar Twitter om Spotify te vertellen dat ze het niet fijn vond dat de shuffle-knop als default bovenaan een albumpagina stond.

‘We maken niet voor niets albums met zoveel liefde en gevoel’, tweette Adele namens zichzelf en haar collega’s in de muziekindustrie. ‘Ons werk vertelt een verhaal en dat moet worden beluisterd zoals wij het bedoelen. Dankjewel Spotify om naar ons te luisteren.’

‘Alles voor jou’

De streamingdienst antwoordde met een snelle en simpele ‘alles voor jou’ en haalde de optie meteen weg van alle albumpagina’s. Vanaf nu is het dus niet meer mogelijk om de volgorde waarin muziek wordt afgespeeld te mixen vanaf de albumpagina.

Het shuffle-symbool – twee elkaar kruisende pijlen – verschijnt wel nog steeds op individuele albumtracks en afspeellijsten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '