Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Volgt jouw viervoeter je soms de hele dag lang?

5 signalen die aantonen dat je hond je graag ziet

Volgens experten hebben mensen elk hun liefdestaal of love language, een unieke manier waarop we bewijzen dat we iemand graag zien. Ook honden zouden elk hun eigen manier hebben om te tonen dat ze hun baasje graag zien. Dit zijn de vijf hondentalen of signalen waaraan je kan herkennen dat je pup heel graag bij je is en veel liefde voor je koestert.

Honden hebben elk hun eigen manier om te tonen dat ze hun baasje graag zien. Er zijn vijf belangrijke signalen die je kan herkennen in het gedrag van een hond, legt Dr. Angela Hughes van Wisdom Health uit aan Purewow.

Hij kwispelt met z’n staart

‘Een hond kan tal van emoties uitstralen met behulp van zijn staart’, zegt Dr. Hughes. ‘Een blije en ontspannen hond herken je vooral aan zijn vriendelijke manier van kwispelen en bij sommige honden hoort daar zelfs een glimlachje bij.’ Als je hond dus spontaan begint te kwispelen wanneer jij in z’n gezichtsveld treedt, moet je er niet aan twijfelen dat hij heel erg blij is om je te zien.

Hij volgt je overal

Hughes legt uit: ‘Honden stammen af van wolven en die staan bekend voor hun sociale gedrag en loyaliteit naar hun groep toe.’ Als je hond je dus overal volgt, wil dat waarschijnlijk zeggen dat hij je respecteert en zoveel mogelijk bij je wil zijn.

Hij geeft je lekjes

Geeft je hond je lekjes in je gezicht of zit hij graag je tenen schoon te likken terwijl je in de zetel ligt, dan kan je dat vergelijken met kusjes. ‘Honden geven lekjes om ons te laten weten dat ze om ons geven en dat ze zich niet bedreigd voelen door ons. Ze zien het ook als een manier om ons schoon te maken, wat een teken is van intimiteit’, legt Hughes uit.

Hij voelt je graag

Geef toe, niets doet je hart meer smelten dan je hond die spontaan zijn pootje op je arm komt zetten of z’n kopje op je been legt. Als je hond onder eigen initiatief lichaamscontact zoekt, dan is dat een duidelijk teken van affectie. Wolven slapen naar traditie samen, en ook die gewoonte zit volgens Dr. Hughes in het instinct van je viervoeter. Slaapt je hond nergens liever dan dichtbij jou, dan mag je er zeker van zijn dat hij van je houdt.

Hij wil spelen

Komt je hond enthousiast naar je toe gerend met een speelgoedje of begint hij onschuldig te grommen en heen en weer te springen, dan wil hij waarschijnlijk dat je met hem speelt. ‘Op die manier wil hij natuurlijk in de eerste plaats wat energie kwijt, maar dat hij met jou wil spelen is ook een teken van affectie en bewijst dat hij een band met je wil opbouwen’, zegt Hughes.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '