Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tumblr

Herkenbaar?

10 dingen die alleen avondmensen begrijpen

Avondmensen en nachtuilen leven volgens een heel ander ritme dan vroege vogels. Pijnlijk, want onze maatschappij is compleet gebaseerd op ochtendmensen die elke morgen vroeg opstaan en elke avond braaf om tien uur gaan slapen. Deze 10 dingen begrijpen dus alleen avondmensen.

1. E-mails sturen en foto's op Facebook liken om 2u34 doe je elke dag. Maar het zorgt wel voor heel wat lastige vragen van collega's en vrienden.

2. Opstaan wanneer de rest van de wereld opstaat, is pijnlijk. Probeer maar eens te slapen om 4u om dan wakker te worden om 7u. Laat opstaan is meer je ding. Heb je last van een ochtendhumeur? Hier vind je tips om wél vrolijk op te staan!

3. Je beste en meest creatieve ideeën krijg je meestal pas in de late – of net in de vroege – uurtjes.

4. De zonsopgang zien en de vogeltjes horen fluiten, is voor jou bijna dagelijkse kost. Maar niet omdat je voor het ochtendgloren wakker bent, natuurlijk.

5. Wekkers zijn je grootste vijand op deze aarde. En één wekker is niet genoeg om je uit je bed te krijgen.

6. Koffie is de godendrank van elke nachtuil. En je hebt liters nodig om de dag door te komen. Hier ontdek je wat je favoriete koffie over jou vertelt.

7. Er zijn dagen waarop zelfs koffie niet helpt. Gevolg? In slaap vallen op je bureau, in het bushokje of op het toilet, is voor jou niet abnormaal.

8. Je weekends worden meestal gebruikt voor een marathon slapen. Slaap inhalen is waar heel het weekend om draait. En dutjes zijn je favoriete bezigheid. Misschien helpen deze 12 tips wel om sneller in slaap te vallen.

9. Elke morgen beloof je jezelf dat je 's avonds op tijd naar je bed zal gaan. Maar eenmaal het avond is, vergeet je de vermoeidheid en denk je aan de tientallen leuke dingen die je kan doen in plaats van slapen. Sleep is overrated. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de intelligentste mensen later gaan slapen 😉

10. Als je dan eindelijk in bed ligt, bereken je hoeveel uren je nog kan slapen als je meteen in slaap kan vallen. Oh-oh, nog maar drie uur en 41 minuten... Misschien kan je deze hacks een testen voor een diepere slaap. Slaapwel!

 

 

Lees ook >>> Word een ochtendmens in 1-2-3!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '