Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© pexels

9000 zal in het najaar weer helemaal oplichten.

Stad Gent legt nieuwe datum vast voor Lichtfestival

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De vijfde editie van Lichtfestival Gent ging normaal gezien eind deze maand door, maar vanwege de aanhoudende coronacrisis besloten de organisatoren het evenement uit te stellen naar dit najaar en meer bepaald in november.


Om de drie jaar vindt er in hartje Gent een prachtig lichtfestival plaats. Door de coronacrisis was het niet zeker of de editie van 2021 zou kunnen doorgaan, maar uiteindelijk werd afgelopen september de knoop doorgehakt en besloot de organisatie om de vijfde editie van het Lichtfestival Gent eind januari door te laten gaan. Omdat de gezondheidssituatie en COVID-19-maatregelen een evenement van deze grootorde de komende tijd nog niet toelaten, besloot de stad het Lichtfestival uit te stellen naar dit najaar. In onder andere Brugge en Oostende waren in december al lichtfestivals, maar daar was het soms al op de koppen lopen en in Gent trekt dit event maar liefst 100.000 bezoekers per dag.

Duizenden lichtjes


We zullen dus nog even moeten wachten om de stad weer helemaal te zien oplichten door duizenden lichtjes, en meer bepaald tot november. Het Lichtfestival Gent 2021 zal namelijk doorgaan van woensdag 10 tot en met zondag 14 november. ‘Het lichtfestival is een van de populairste en meest toegankelijke gratis cultuurfestivals van onze stad’, zegt schepen van Feesten en Evenementen Annelies Storms. ‘In het najaar zou het mogelijk moeten zijn om een Lichtfestival zoals we het kennen te organiseren. Echt iets om hoopvol naar uit te kijken.’

Het Lichtfestival zal elke dag starten om 19 uur en stoppen om middernacht. Op zondag 14 november beginnen de festiviteiten uitzonderlijk een uurtje vroeger zodat gezinnen met jonge kindjes ook hun ogen de kost kunnen geven in negenduust. Of voor hetzelfde parcours, locaties en lichtkunstwerken wordt gekozen als de eerder vooropgestelde coronaproof editie is voorlopig nog niet duidelijk. Toen ging men resoluut voor locaties met binnentuinen of koeren, kleinere en intiemere werken van lokale of aanstormende talenten en een tijdslot om het aantal bezoekers te beperken. We houden je alleszins op de hoogte!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '