Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Keukenhof / Laurens Lindhout

MUST DO: breng een bezoekje aan Keukenhof, de grootste (en mooiste) tulpentuin ter wereld

Elke lente trek het surrealistische landschap van Keukenhof bijna een miljoen bezoekers aan, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Het park is met zijn 32 hectare namelijk de grootste tulpentuin ter wereld en bezorgt je een adembenemend zicht dat je niet snel zal vergeten.


Keukenhof ligt op een kleine 2u30 rijden van Brussel en opent zijn deuren naar jaarlijkse gewoonte op 21 maart. Tot en met 10 mei kan je er een verzameling van prachtige tulpen bewonderen. Bovendien is het misschien een leuk idee om er een citytrip aan te koppelen, want het park ligt op een boogscheut van Amsterdam.

800 verschillende tulpensoorten


Dankzij meer dan zeven miljoen bloembollen, waaronder 800 verschillende tulpensoorten, mag je een explosie van kleuren verwachten. Je kan inspiratie opdoen in de prachtige tuinen, enkele leuke demonstraties meepikken en je verdiepen in de fascinerende geschiedenis van de tulpen. Dit jaar kan je er trouwens ook een romantische boottocht maken tussen de bloemenbollenvelden met een fluisterboot en/of de kleurrijke omgeving al fietsend verkennen. Daarnaast is een bezoekje aan Keukenhof ook helemaal kidsproof, want er worden diverse activiteiten voor de allerkleinsten georganiseerd. Zo kunnen ze deelnemen aan een speurtocht, een weg proberen te vinden in een labyrint, beestjes aaien in de dierenweide en zich helemaal laten gaan in de speeltuin van het park.

Het thema van deze editie? A World of Colours! Gedurende zeven weken staat alles in teken van felle kleuren, rust en muziek. Keukenhof zal ook dit jaar in acht verschillende inspiratietuinen worden opgedeeld, waaronder de romantische Red Romance Garden, de zonnige Tropical Garden en de typisch Hollandse Bulbs & Bikes Garden. In welke tuin je ons sowieso kan vinden? De Reconnection Garden, waarin enkel met duurzame materialen wordt gewerkt.

Het Keukenhof opent op 21 maart 2020 en sluit opnieuw de deuren op 10 mei 2020. Het is gedurende die periode elke dag open van 8u tot 19u30. De toegangsprijs voor een volwassene bedraagt online € 17,50 en € 19 aan de kassa.

Praktisch

Keukenhof Holland

Stationsweg 166A

2161 AM Lisse

Open van 21 maart t.e.m. 10 mei

Website & tickets


Meer tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '