Home Deco WEEKENDTIP: shoppen voor je garderobe én interieur bij de pop-up van MOROBÉ,...

WEEKENDTIP: shoppen voor je garderobe én interieur bij de pop-up van MOROBÉ, 42I54 en Rio Rockx in Gent

Drie Belgische labels slaan de handen in elkaar en openen een week lang een pop-up store in hartje Gent.

shoppen
© 42I54 / MOROBÉ

In plaats van voor de zoveelste keer de winkels in de Veldstraat af te schuimen, moeten Gentenaars dit weekend in de Lange Kruisstraat zijn. Daar vind je vanaf zaterdag de pop-up store van drie jonge Belgische labels, 42I54, MOROBÉ en Rio Rockx.

MOROBÉ, 42I54, en Rio Rockx, drie Belgische labels die kwaliteit, functionaliteit en design hoog in het vaandel dragen, slaan ter ere van Internationale Vrouwendag (8 maart) de handen in elkaar en openen aanstaande zaterdag de deuren van een pop-up in de Gentse luxeboetiek Rio Store.

Schoenen, stenen en sportkledij

Virginie Morobé zal er haar nieuwste schoenencollectie voorstellen, handgemaakt in Italië en Portugal. Christina De Kerpel van Rio Rockx vloog dan weer naar Brazilië om er eigenhandig de mooiste mineralen zoals citrien, kwarts en agaat te selecteren om ze vervolgens om te vormen tot interieurobjecten in haar atelier.

Virginie Morobé lanceerde haar schoenenlabel in 2015 en leeft volgens het motto: ‘We baseren onze outfit op onze schoenen, niet andersom’.

De heilige drievuldigheid wordt compleet gemaakt door voormalige atleten Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée. Onder de naam 42I54 – het exact aantal seconden waarmee ze goud behaalden op de Olympische Spelen in Peking – ontwerpt het duo fashionable sportswear.

Wie dus driiingend nieuwe schoenen, een origineel housewarmingcadeau of een excuus voor een nieuwe sportoutfit nodig heeft, weet waar hij komende week moet zijn.

Praktisch

  • Wat? Pop-up van MOROBÉ, 42I54 en Rio Rockx
  • Wanneer? Van 7 t/m 14 maart. Woensdag t/m zaterdag van 11 tot 18 uur.
  • Waar? Rio Store, Lange Kruisstraat 29 (Gent)

Nog meer leuke dingen om dit weekend te doen: