Home Lifestyle Dieren MUST DO: 10 bestemmingen die elke crazy cat lady minstens een keer...

MUST DO: 10 bestemmingen die elke crazy cat lady minstens een keer moet bezoeken

De ultieme bucketlist voor kattenliefhebbers!

© Sandie Stroobants

Ben jij een echte crazy cat lady en ben je nog op zoek naar een volgende vakantiebestemming? Neem dan zeker eens een kijkje in onderstaand lijstje. Daarin vind je enkele kattencafés, een Hello Kitty-themapark en zelfs een heel eiland dat praktisch volledig bestaat uit deze geliefde diertjes.

Kattencafé DreamCATchers in Gent, België

Kattenliefhebbers hoeven het niet altijd ver van huis te gaan zoeken, want ook in ons Belgenlandje komen crazy cat ladies aan hun trekken. Je kan hier namelijk verschillende kattencafés vinden, waaronder DreamCATchers in Gent.

Ernest Hemingway Home And Museum in Florida, Verenigde Staten

View this post on Instagram

six!!! toes!!! 🐈

A post shared by kelly (@kellycoynee) on

Het Ernest Hemingway Home and Museum is de ideale combinatie tussen katten en literatuur. Bij een bezoek krijg je een rondleiding door het huis van de wereldberoemde schrijver, en dat in het gezelschap van zo’n 50 (!) katten. Die stammen stuk voor stuk af van de Maine Coon van Ernest Hemingway himself.

Cat Café in Manchester, Verenigd Koninkrijk

In het Cat Café in Manchester kan je net zoals bij DreamCATchers in Gent een koffie drinken tussen de katten. De dieren lopen er rustig rond of liggen ergens in een hoekje te slapen. Bovendien maken ze er van je drankje ook een aangepast kunstwerkje door er bijvoorbeeld cacaopoeder in de vorm van kattenpootjes over te strooien. Getest en goedgekeurd door redactrice Sandie!

Gotokuji Temple in Tokio, Japan

Deze tempel zou volgens een legende de geboorteplaats zijn van de maneki neko, een Japans figuurtje van een zittende kat en meteen ook een symbool van geluk. Tegenwoordig zie je er dan ook honderden van die beeldjes en nog andere kunstvormen, zoals bijvoorbeeld muurtekeningen.

Kuching Cat Museum in Sarawak, Maleisië

View this post on Instagram

Yeah l didn’t believe it either😳

A post shared by Michelle Butcher (@butcher8356) on

Het Kuching Cat Museum is een ode aan katten, en dat zie je meteen al aan de opmerkelijke ingang. In dit unieke museum vind je verschillende exposities. Denk maar aan foto’s, kunstwerken, beeldsculpturen en andere creaties. En dat allemaal in het teken van je favoriete dier!

Poezenboot In Amsterdam, Nederland

Katten en water zijn doorgaans geen goede combinatie, maar in Amsterdam blijkt het wel te kunnen. Op de Poezenboot in Amsterdam verblijven er namelijk enkele straatkatten op een huisboot. Je kan de dieren bezoeken, maar wie wil, kan ook hier een katje adopteren.

Hello Kitty Theme Park in Tokio, Japan

In Japan kunnen crazy cat ladies het Hello Kitty-themapark gaan bezoeken. Je kan er naar een musical gaan kijken, in een aangepaste attractie kruipen of een leuk boottochtje maken.

Torre Argentina Cat Sanctuary in Rome, Italië

Wie al een keertje in Rome geweest is, weet dat er een heleboel straatkatten te vinden zijn. Toch moet je voor de ultieme ervaring een bezoekje brengen aan het Torre Argentina Cat Sanctuary. Hier kan je je aanbieden als vrijwilliger om mee te helpen om voor de katten te zorgen. Momenteel zijn er meer dan 300 (!) bewoners en als taak mag je bijvoorbeeld eten uitdelen of kooien schoonmaken.

Stray Cat Hostel in Istanboel, Turkije

Kattenliefhebbers die op vakantie gaan naar Turkije kunnen er overnachten in The Stray Cat Hostel. Overal waar je kijkt, zijn er straatkatten om mee te knuffelen en om je gezelschap te houden. Topvakantie!

Tashirojima Island in Japan

Zoals je hierboven al kon lezen, zijn er op onze aarde heel wat plekjes voor crazy cat ladies. Toch kan er maar een de absolute winnaar zijn, en dat is Tashirojima Island in Japan. Zo zijn er bijvoorbeeld meer katten dan mensen! Vroeger werden er katten naar het eiland gebracht om de muizenpopulatie onder controle te houden en verder geloven de bewoners ook dat deze dieren geluk en rijkdom brengen. Je kan er dan ook verschillende heiligdommen in de vorm van een kat spotten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.