Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© unspoken.sssht

Ter ere van Internationale Vrouwendag kan je in hartje Antwerpen al wandelend taboedoorbrekende kunst bekijken.

WANDELTIP: kunstwandeling Unspoken.sssht staat dit jaar in teken van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij vrouwen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Hoogdag voor alle vrouwen vandaag, want het is Internationale Vrouwendag. Hoe je die op een toepasselijke manier kan vieren? Door de gratis stadswandeling Unspoken.sssht in Antwerpen te volgen.

Internationale Vrouwendag staat dit jaar in teken van #BreakTheBias ofte het doorbreken van stereotypes. ‘Stel je een wereld voor waarin mannen en vrouwen gelijk zijn. Een wereld vrij van vooroordelen, stereotypen en discriminatie. Een wereld die divers, rechtvaardig en inclusief is. Een wereld waarin verschillen worden gewaardeerd én gevierd. Samen kunnen we gelijkheid voor vrouwen smeden’, roept International Women’s Day (IWD) dit jaar op.

Taboes doorbreken

Ter ere van Internationale Vrouwendag stippelde een team van vijf sterke vrouwen voor het tweede jaar op rij de kunstwandeling Unspoken.sssht in hartje Antwerpen uit. Vorig jaar nam de route je mee langs kunstwerkjes die in teken stonden van vrouwentaboes, dit jaar focust het thema op seksueel grensoverschrijdend gedrag bij vrouwen. ‘Het doel van de wandeling is om het bewustzijn rond dit taboe te verhogen en vrouwen zich comfortabel te laten voelen bij het onderwerp, zodat ze er zonder schaamte over kunnen praten’, maakt de organisatie duidelijk. Ambassadeur van dienst is ‘Ve(e)rkracht’-auteur Lore Baeten. Zij zet zich al langer in om het taboe rond verkrachting te doorbreken en was ook te zien in de ‘Taboe’-aflevering over vrouwen.

Alle kunstwerken die je onderweg kan bewonderen zijn telkens gelinkt aan de vier pijlers (lichaam, mentale gezondheid, diversiteit en seksualiteit) van de organisatie, en zijn van de hand van jonge Vlaamse artiesten. Naast de stadswandeling biedt het Unspoken.sssht-team ook ondersteuning aan. Op sociale media delen ze de komende dagen (anonieme) getuigenissen en informatie over seksueel overschrijdend gedrag, en op hun website kan je ook zelf je verhaal delen.

Je kan de stadswandeling vanaf vandaag tot en met 20 maart volgen. Extra leuk: bij elk kunstwerk krijg je dankzij een QR-code een woordje uitleg. Meer info over de wandeling en het project vind je op de website van Unspoken.sssht.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '