Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Haal nog snel je pocket in huis en ga er met z'n tweetjes genieten van een driegangenmenu mét glas wijn voor maar € 39!

UITGETEST: chef online Robine ging tapas smullen bij Bar Cava op het Antwerpse Zuid

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Deze week vind je bij je Flair onze befaamde driegangendinerpocket. Daarmee kan je al vanaf € 39 met z’n tweetjes genieten van een driegangendiner. Chef online Robine genoot samen met haar lief van tapas, een goed glas wijn én een dessertje achteraf bij Bar Cava in Antwerpen.

Wie mij kent, weet dat ik altijd te vinden ben voor some good food mét een goed glas (lees: fles) rode wijn erbij in goed gezelschap. Toen ik hoorde dat ik naar het recente – de zaak is nog geen twee jaar oud – Bar Cava mocht trekken op het Antwerpse Zuid, plande ik het avondje dus meteen in.

De tapasbar is gelegen op het hippe Zuid, recht tegenover de befaamde koffiebar Kolonel Coffee. Aan de buitenkant valt Bar Cava niet meteen op, maar bij binnenkomst begrijp ik meteen waarom het barretje de selectie voor onze populaire restaurantpocket haalde. Het interieur is supergezellig, modern én straalt de nodige city vibes uit. We worden supervriendelijk bediend en kunnen kiezen tussen een glas wijn of een glas cava. Bij ons glas rode wijn krijgen we alvast een kommetje chips als apero.

Bar Cava
Het gezellige interieur van Bar Cava en de zalig lekkere croquetas de jámon.

Foood! De tapas komen bij Bar Cava niet in een bepaalde volgorde. Je krijgt ze gewoon, op z’n Spaans, wanneer ze klaar zijn. Dat brengt je meteen in een ongedwongen, gezellig zuiders sfeertje. Met je Flairbon kan je kiezen uit het klassieke tapasmenu of de vegetarische optie. Mijn lief is een ware carnivoor, dus gaan wij voor het klassieke tapasmenu.

Alle tapas worden ter plaatse en ultravers gemaakt door de jonge eigenares van de zaak.

Dat is goed voor: een klassieke pan con tomate, een heerlijke tortilla, verse kroketten met jamón, patatas bravas, chipirones (het lekkerste uit de zee met een korstje errond én een zalig sausje erbij) en albondigas, dat zijn belachelijk lekkere Spaanse gehaktballen in een tomatensausje. Alle tapas worden ter plaatse en ultravers gemaakt door de jonge eigenares van de zaak.

Aangezien dessert niet naar je maag, maar naar je hart gaat, heb ik nog voldoende plek voor het stukje tarte tatin achteraf. Geen zin in dessert (who are you)? Dan kan je ook voor een koffie of thee gaan. En dat allemaal voor nog geen 20 euro per persoon. Je zou wel gek zijn om Bar Cava geen bezoekje te brengen!

Ik nam mijn lief mee, maar de tapasbar zat vol groepjes gezellig kletsende vriendinnen met vettige tapashandjes en een mooie cocktail of goedgevuld glas wijn of cava voor de neus. Compleet te begrijpen… De naam van de bar is ook mijn vriendinnen helemaal op het lijf geschreven. 😉 Hier kom ik zeker nog terug. En dan neem ik hen mee!

Dit mag je verwachten bij Bar Cava:

  • Glaasje wijn OF cava
  • Tapasmenu clássico: pan con tomate, tortilla de patatas, croquetas de jamón, patatas bravas, chipirones, albondigas OF vegetarisch tapasmenu
  • Torta del día (taart van de dag)

Prijs: € 39 voor 2 personen.

Driegangendiner

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '