Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Laat je dankzij de pocket die je deze week in Flair vindt eens lekker in de watten leggen in een geweldig luxehotel voor maar 39 euro p.p..

UITGETEST: assistant brand manager Eline baadt in luxe in Merici Hotel in Sittard

De redactie

Sluit het jaar in stijl af en laat je dankzij de pocket die je deze week in Flair vindt eens lekker in de watten leggen in een geweldig luxehotel voor maar 39 euro p.p.. Assistant brand manager Eline ging samen met haar vriend naar het Merici Hotel in het Nederlandse Sittard.

Ik was superenthousiast om samen met m’n vriend een romantisch weekendje te beleven. Een roadtrip is niet compleet zonder snacks en drankjes, dus na een pitstop bij de supermarkt, waren we op weg naar Sittard. Dat is een klein en gezellig dorpje in Nederland op een uurtje rijden van mijn huis. Die tijd vloog trouwens voorbij dankzij onze snoepjes en de hilarische karaokemomenten in de auto.

Onder de schaduw van een imposante kerktoren ligt onverwachts de ingang van Merici Hotel. Ik voel me een beetje alsof ik op het punt sta om een geheim paradijsje te betreden. En oh boy, worden mijn verwachtingen overtroffen! De retro oudroze fauteuils en de zwart-witte tegels in de lobby doen mijn hartje sneller slaan. Ik fluister mijn vriend meteen toe dat hij die avond mijn persoonlijke fotograaf van dienst is.  

Fancy date night

In Sittard sluiten de winkels op zaterdag helaas al om 17 uur. Maar eigenlijk is dat voor ons geen probleem, want dat betekent dat er tijd zat is voor een siësta in het grote zachte hotelbed! De diepe, warme kleuren en fluwelen accenten zorgen voor een royaal gevoel in de kamer. Helemaal uitgerust maken we – lees: ik, want mijn vriend had maar vijf minuten nodig – ons uitgebreid klaar voor een sterrenmaaltijd in restaurant George’s.

George’s is niet alleen te vinden in de Gault Millau-gids, de zaak is ook nog eens handig gelegen in het viersterrenhotel zelf. Een fancy date night in een luxehotel is weleens wat anders dan frietjes afhalen en samen Netflix bingen. In het begin voel ik me wel een beetje ongemakkelijk, want het op mijn wenken bediend worden in zoveel luxe ben ik niet gewoon. Maar geloof me, luxe went snel (lacht). Het personeel is enorm vriendelijk en zorgt ervoor dat je niets tekortkomt. Bovendien vragen ze uitgebreid naar allergieën en voedselvoorkeuren, wat ik als vegetariër enorm kan appreciëren.

Ik mis bovendien niets in de gerechtjes. Het zijn echt volwaardige vegetarische opties, niet zomaar wat groenten. Van een eitje klaargemaakt in een temperatuur van -20 °C tot zeekraal, mijn vriend en ik ontdekken die avond allerlei nieuwe smaken en texturen. Vóór vandaag had ik trouwens nog nooit gehoord van een ‘predessert’. Geserveerd in een diepe kom met mooie steentjes krijgen we twee kleine ijshoorntjes aangeboden. De serveerster vertelt ons dat het huisgemaakte citroenijs dient om onze smaakpapillen te neutraliseren.

Pannenkoeken en verse aardbeien

Tijdens het ontbijt van de volgende ochtend wordt ons verblijf op goede toon verdergezet. De vele opties hoeven niet onder te doen voor de smaakexplosies van het vijfgangendiner (dat uiteindelijk bijna op acht (!) gangen uitdraaide). Er is keuze uit verschillende vruchtensappen en zelfs smoothies, verse granola, zalm, meerdere soorten kaas (we zijn immers nog steeds in Nederland), verse aardbeien en last but not least pannenkoeken.

Na het verorberen van een laatste pannenkoekje met hagelslag deden we genoeg energie op om aan onze zondag te beginnen. Het is een druilerige dag, maar de regen kan ons humeur niet verpesten. Voor natuurliefhebbers vormt een bezoek aan het nabijgelegen Nationaal Park Hoge Kempen de perfecte uitstap. Maar wij kiezen uiteindelijk voor shoppen in Designer Outlet in Roermond op amper een halfuurtje rijden, een uitstekende uitstap om het geld dat we uitspaarden met de pocketdeal alsnog te spenderen. Mijn nieuwe paarse Dr. Martens en roze Crocs met aardbeienprint zijn Flair dankbaar.

Luxehotel

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '