Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Annie Spratt via Unsplash

Van Zweedse balletjes bij IKEA tot silent disco met Viktor Verhulst en studeren op skilatten, waar blok jij?

HOTSPOTS: studeren op deze locaties maakt blokken nét dat tikkeltje leuker

Hoewel we erg uitkijken naar de aankomende zomerperiode, zitten de meeste studenten helaas ook eerst in een minder leuke periode: de blok. Gelukkig kan je ook dit jaar je studeermotivatie vinden door samen met andere studenten te gaan blokken op openbare plekken. Deze superleuke hotspots zetten hun deuren alvast met veel liefde voor je open.

Weinig concentratie, de zon die plots toch nét dat tikkeltje harder lijkt te schijnen en hopen leerstof dat we precies compleet gemist hebben gedurende het semester. Als je ooit gestudeerd hebt herken je al deze elementen wel: de blok staat weer voor de deur.

Gelukkig ben je niet alleen en geef nu toe: niets werkt motiverender dan je medestudenten even hard zien zwoegen en zweten én achteraf samen een terrasje doen om je studeerverdriet te verdringen- of verdrinken. Op deze openbare locaties kan je vanaf nu met al je studeerbuddy’s terecht voor een productieve blokdag. En sommige hebben wel héél speciale studeerpauzes voor je in petto!

IKEA

Blökken in IKEA? Ja je leest het goed, vanaf deze week kan je in verschillende IKEA-winkels terecht voor een heuse ‘blökken @ IKEA’-sessie. Met een duik in het ballenbad, een verfrissend gratis ijsje tussendoor of een korte powernap in de chillruimte ga je zonder stress door de blok. Wifi, water én koffie zijn er gratis en in overvloed aanwezig. Bij deze filialen kan je terecht na het reserveren van een plekje:

  • IKEA Wilrijk: vanaf 30/05 tot en met 29/06, van maandag-zaterdag tijdens de openingsuren
  • IKEA Anderlecht: vanaf 22/05 tot en met 17/06, van maandag-zaterdag tussen 10u-19u
  • IKEA Gent: vanaf 30/05 tot en met 9/06, van maandag-vrijdag tussen 10u-19u
  • IKEA Hasselt: vanaf 30/05 tot en met 09/06, van maandag-vrijdag tussen 10u-19u

Meer informatie

Spelletjeswinkels

Gedurende de blok kan je terecht in tien verschillende spelletjeszaken in heel Vlaanderen. Zo krijg je meteen een ideale blokpauze voorgeschoteld: een gezelschapsspelletje! Je kan nog tot en met 25 juni terecht bij Demo-Spel in Leuven en Kessel-Lo, Outpost en The Playground in Antwerpen, Worlds’ End Comics & Games Center in Gent, De Spelfanaat in Mechelen, Oberonn in Hasselt, ​ Hermelijn in Aalst, Brood & Spelen in Sint-Niklaas en Neverland in Brugge. De openingsuren verschillen van winkel tot winkel en check je best even op hun website. Reserveren hoeft echter niet, je krijgt op vertoon van je studentenkaart een plekje toegewezen, zolang er plaats is. En ook gratis wifi, studentenhaver, koffie, thee en water zijn aanwezig!

Play Zuid

Altijd al eens willen zien aan welke tafel Gert Verhulst nu eigenlijk zit in ‘De Tafel Van Vier’? Dan is dit je kans want vanaf deze week stelt Play de studio Play Zuid ter beschikking voor studenten. Je krijgt er gratis wifi, oordopjes, water, koffie en thee en wordt er op een wel héle leuke pauze getrakteerd. In de Play Foyer is er niet alleen een bar die doorlopend open is, er zijn ook heel wat spelletjes waaronder elektronische darts, een kickertafel, airhockey en een flipperkast. Elk uur is er een silent disco met een playlist die werd samengesteld door Viktor Verhulst. En Jonatan Medart neemt de blokkers bij de hand met zijn online bloktips. Last but not least: ‘Junior Bake Off’-jurylid Dominique Persoone heeft speciaal voor de gelegenheid een recept samengesteld voor een studeer-powersnack. En daar krijg je al een proevertje van tijdens het studeren! Je kan nog tot 23 juni terecht, van maandag tot vrijdag tussen 9u en 21u.

Meer informatie

Het Rubenshuis

Heb jij nood aan een inspirerende omgeving om goed te kunnen studeren? Dan is het Rubenshuis misschien wel iets voor jou. Kom volledig tot rust midden in het drukke Antwerpen en neem de creatieve sferen in je op. Je krijgt er ook gratis wifi, koffie, thee water en oordopjes aangeboden en hebt toegang tot de ontspanningsruimte. Je kan er van dinsdag tot vrijdag terecht vanaf 8u45 tot 16u30.

Meer informatie

Skipiste

Heb jij tijdens het studeren nood aan een actieve pauze? Dan is gaan blokken in de skipiste Aspen in Wilrijk misschien iets voor jou. Je krijgt er toegang tot de rustige studeerzone en kan je daarna volledig laten gaan op de skipiste. Ook met een potje airhockey, biljart of kickeren kan je even ontspannen. Tip: hou je bonnetjes van de cafetaria goed bij, want vanaf een bepaald bedrag krijg je er een gratis skisessie voor terug. De ideale plek om door de examens heen te sliden als je het ons vraagt!

Meer informatie

Museum voor Schone Kunsten

Ook in Gent kan je kiezen voor een inspirerende omgeving in het MSK. Studeren doe je er tussen enkele prachtige kunstwerken die ongetwijfeld voor rust in je hoofd zorgen. Je kan er terecht van dinsdag tot vrijdag tussen 9u30 en 17u30 en op zaterdag en zondag tussen 10u en 18u, nadat je een plaatsje gereserveerd hebt. Pluspunt: het is er lekker fris gedurende de warme zomerdagen!

Meer informatie

Boekenhuis Theoria

Zit jij graag met je neus tussen de boeken, maar niet per se je schoolboeken? Ook Boekenhuis Theoria in Kortrijk stelt zijn deuren open voor studenten dit jaar. Je vindt er tussen de hopen literatuur ongetwijfeld rust en kalmte en misschien nog wel een leuk nieuw boek ter ontspanning. In de boekenwinkel zijn er knusse zithoekjes, tafeltjes en zelfs een bar. Je kan er van maandag tot zaterdag terecht tussen 10u en 18u.

Meer informatie

Ampère

Van dinsdag 14 juni om 8u tot donderdag 16 juni om 18u kan je een plekje reserveren in Antwerpse dansplek Ampère. De hele dag én nacht door. Voor de vroege vogels of de nachtraven dus de ideale studeerplek, waar je op elk moment van de dag binnen kan. Eens daar krijg je een voorraad ijskoude Red Bull’s, gratis wifi, silent disco-pauze met Michael Amani op woensdag en dagelijkse yogasessies! Reserveren kan, maar hoeft niet per se. Checken of er nog plaats is doe je hier.

Meer informatie

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '