Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Guided By Food

Er zit deze week bij Flair een handige pocket waarmee je aan een voordelige prijs kan logeren bij onze noorderburen.

HOTSPOTS: 5 keer heerlijk ontbijten en brunchen in Amsterdam

Op zoek naar leuke eetadresjes voor je citytrip naar Amsterdam, Beiroet of Kopenhagen? Het boek ‘Guided by Food’ gidst je langs allerlei leuke plekjes over de hele wereld. Voor een heerlijk ontbijt of brunch in Amsterdam ben je bij deze vijf zaken alvast aan het juiste adres.

1. Dignita


Een all-day brunchmenu. Heb je nog meer overtuiging nodig? Van gepocheerde eitjes met een hollandaisesaus met appelcider, tot heerlijke pannenkoekjes met balsamico-aardbeien: aan originele gerechten geen gebrek.

Waar? Koninginneweg 218 of Nieuwe Herengracht 18A

Meer info? eatwelldogood.nl

2. Gartine


In het hartje van het Amsterdamse shoppingdistrict vind je een gezellig verstopt brunchplekje. De zaak staat bekend voor zijn uitverkochte high teas en serveert eerlijke maaltijden met biologische producten. Alles is homemade en gekweekt in hun eigen tuin.  Omwille van de populariteit is reserveren daarom zeker aan te raden.

Waar? Taksteeg 7

Meer info? gartine.nl

https://www.instagram.com/p/BYqbigshWfr/

3. Little Collins


Ontbijten op z’n Australisch. De uitbaters van down under lieten zich inspireren door hun thuiskeuken, met als resultaat een originele en lekkere brunchkaart. Probeer er zeker de Halloumi French Toast of de wafels van kimchi.

Waar? Eerste Sweelinckstraat 19F

Meer info? littlecollins.nl

https://www.instagram.com/p/BrC7Oa8lFeP/

4. Toki


Dit mooi ingerichte zaakje stond eerst lange tijd bekend om haar koffies, maar is nu ook een topplekje om te ontbijten en lunchen. Probeer in afwachting van je eten zeker eens de matcha-latte uit.

Waar? De Jordaan – Binnen Dommersstraat 15

Meer info? tokiho.amsterdam

5. Scandinavian Embassy


Op zoek naar een gezonde mix tussen koffie, ecologisch verantwoorde ontbijtgerechtjes en een Scandinavische atmosfeer? Dan zit je bij de Scandinavian Embassy meer dan goed. Zeker uittesten: hun cinnamon bun. Hoe kan het ook anders?

Waar? Sarphatipark 34

Meer info? scandinavianembassy.nl

Ontdek dankzij ‘Guided By Food(€24,99, Lannoo) nog meer leuke plekjes in Amsterdam, Beiroet, Kaapstad, Cartagena, Kopenhagen, Ibiza, Lissabon, Los Angeles, San Fransisco, Tel Aviv en Tokio.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '