Home Lifestyle DOEN: schaats op 85 meter hoogte op dakterras in Amsterdam

DOEN: schaats op 85 meter hoogte op dakterras in Amsterdam

Beleef een spectaculaire kerst!

patiner amsterdam
© shutterstock

Binnenkort kan je weer op elke kerstmarkt terecht om te schaatsen. Wil je dit jaar iets spectaculairders? Schaats dan op 85 meter hoogte op het dakterras van het Ramada Apollo-hotel in hartje Amsterdam.

Met dit koude weer is zo goed als iedereen – behalve de The Grinch-aanhangers onder ons – in kerstsfeer. Steden hangen de sfeerverlichting al op in de straten, winkels halen hun kerstboom boven in de etalages, Mariah Carey wordt weer volop gedraaid op de radio en het is wachten op de eerste zender die voor de miljoenste keer ‘Home Alone’ aankondigt.

Bij Kerstmis horen natuurlijk ook een aantal rondjes schaatsen – en minstens evenveel keer vallen – op de plaatselijke kerstmarkt, gevolgd door een lekkere warme chocomelk of glühwein. Ben je het eerlijk gezegd stilaan een beetje beu om elk jaar opnieuw op die paar vierkante meter toertjes te draaien in je hometown? Als het deze kerst iets spectaculairder mag zijn, dan plan je best een dagje of weekendje naar Amsterdam.

Adembenemend zicht

In de Nederlandse hoofdstad opent vanaf 1 december namelijk een schaatsbaan op het dakterras van het Ramada Apollo-hotel. Je kan er schaatsen op maar liefst 85 meter hoogte. Ondertussen geniet je van een adembenemend zicht op de verlichte straten van Amsterdam. Je kan er ook ijshockey of een spelletje curling spelen.

Wie dorst krijgt van al dat sporten, kan naast de schaatsbaan in skybar Floor17 terecht voor een heerlijk warm drankje. Zin om deze kerst letterlijk met je hoofd in de wolken te zitten? Je kan nog tot 3 februari terecht op het indrukwekkende dakterras van het viersterrenhotel op het adres Staalmeesterslaan 410 in Amsterdam. Op weekdagen kan je van 17u tot 22u schaatsenen, in het weekend kan dat van 12u tot 22u.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.