Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros.

Potterheads, unite!

De Quizfabriek organiseert voor de derde keer de grote ‘Harry Potter’-quiz

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Weet je of beweer je dat je werkelijk álles van en over Harry Potter, Zweinstein en die hele magische wereld weet? Je kan je kennis in teams testen tijdens de derde editie van de populaire, grote ‘Harry Potter’-quiz in Gent.

Las je de zeven boeken van ‘Harry Potter’ al minstens zeven keer? Of zet je de acht films steevast ieder jaar opnieuw op? Dan weet je ongetwijfeld alles over je idool, zijn goede vrienden en vijanden. Je kent hun favoriete snoepjes, de meest gevreesde spreuken, de beste schuilplaatsen in de school en alle intriges die zich afspeelden in die magische periode.

Zin in een filmavondje onder de sterrenhemel: MUST DO: 12 x openluchtcinema’s die je deze zomer kan bezoeken

Magische sfeer

Zin om jouw kennis over de tovenaar en alles wat erbij komt kijken eens te testen tegen die van andere Potterheads? Dan is de grote ‘Harry Potter’-quiz helemaal je ding! De Quizfabriek organiseert voor de derde keer dit event, dat elke editie in een mum van tijd (lees: op minder dan vijf minuten) uitverkocht was. Noteer alvast 1 en 2 december in het vetjes in je agenda.

De vragen van de quiz gaan enkel over de zeven boeken en acht films, dus niet over de ‘Fantastic Beasts’-franchise, de videospelletjes of andere info die auteur J.K. Rowling achteraf nog vrijgaf. Naast pittige quizvragen zoals wie is het personage Winky, hoe heet de nonkel van Voldemort en hoe zag de boeman van Hermelien eruit, mag je je ook aan een topsfeer verwachten met een aangepast decor en zelfs een photobooth. Het best verklede team, o ja je mag in themakledij komen, krijgt een toffe prijs.

Goed doel

Er kunnen opnieuw tachtig ploegen zich inschrijven en de ticketverkoop start online op 15 augustus om 10u. Een groepsticket kost 24 euro. Snel zijn is de boodschap! The place to be is het dienstencentrum van Ledeberg, Ledebergplein 30, op anderhalve kilometer van het centrum van negenduust.

De opbrengst van de quiz gaat naar de organisatie Road to Rowling, die een exemplaar van het allereerste boek, Harry Potter and the Philosopher’s Stone wil laten signeren door alle 107 acteurs uit de films en door schrijfster J.K. Rowling herself. Daarna willen ze datzelfde boek veilen ten voordele van Make a Wish. Het boek telt momenteel 59 handtekeningen, waaronder die van Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson en kan je bewonderen op de quizavond.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '