Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

2. Begin iedere dag met een verse outfit.

Pollenalarm: 5 tips om het allergieseizoen te overleven

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist
Ah, de zon! Tijd om wat vitamine D op te doen en een lange wandeling door het park te maken. Tenzij je hooikoortspatiënt bent, want die vervelende pollen zijn er weer. Geen zin in een rode loopneus, dikke ogen en non-stop niezen? Flair to the rescue, want wij geven je vijf handige tips mee om je door het seizoen te loodsen.

Zoek heil in fysiologisch water

Zorg voor je door hooikoorts verstopte neus op grootmoeders wijze. Neussprays kunnen ervoor zorgen dat de huid in je neus droog en geïrriteerd raakt. Door je neus te spoelen met fysiologisch serum (een zoutoplossing in water), verhelp je dat kwaaltje. Vul een oud flesje neusspray met fysiologisch water en je hebt een organisch middeltje in een handomdraai.

hooikoorts
© Edward Jenner via Pexels

Begin iedere dag met een verse outfit

Doe je schoenen en kleren meteen uit als je thuiskomt. Doe je dit niet, dan verspreid je de allergenen die zich aan je kleren hebben gehecht in huis. Je kan ook best ’s avonds een douche nemen én je haar wassen zodat je geen allergenen meeneemt in bed. Draag ook steeds verse kleren. Eén voor allen, allen tegen hooikoorts!

hooikoorts
© Liza Summer via Pexels

Staak de dagelijkse knuffelsessie met je hond of kat

Ook de pels van je hond en poes houdt heel veel pollen en andere allergenen vast. Als je beestje buiten is geweest, kuis je beter zijn pootjes en pels af. Wil je dat ritueel niet elke keer doorstaan, dan zal je het een tijdje zonder knuffels moeten doen.

hooikoorts
© Meruyert Gonullu via Pexels

(Her)ontdek de work-out-at-home

We weten het, we weten het: het zonnetje lonkt en je wil niets liever dan fietsen, wandelen of joggen. Toch is het een beter idee om even binnenhuis te sporten als je last hebt van hooikoorts. Door tussen de pollen hevig in en uit te gaan ademen en je hartslag te versnellen, maak je je allergische reacties enkel erger. Zoek een toffe home work-out of haal je sport-dvd’s vanonder het stof.

hooikoorts
© Mart Production via Pexels

Plan je dagen beter

Je kan je natuurlijk niet de hele lente binnen opsluiten. Dus ben je maar beter op de hoogte van wanneer je best buiten komt. Vanaf twaalf uur tot in de late namiddag is de pollenconcentratie in de lucht het hoogst. Ga dus best ’s ochtends op pad of wacht tot de avond valt om de deur uit te gaan.

hooikoorts
© Sam Lion via Pexels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '