Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Arūnas Naujokas via Unsplash

Bye, bye witte zoutvlekken!

Zo red je je schoenen na een dagje in de sneeuw

De redactie

Had jij die sneeuw totaal niet verwacht toen je deze ochtend naar je werk vertrok met je mooiste paar sneakers/laarsjes of ben je net vol enthousiasme naar buiten getrokken toen je dat sneeuwtapijt zag liggen om een sneeuwman te maken? Eén ding is zeker: je schoenen moeten flink wat incasseren bij dit sneeuwweer. Gelukkig kennen wij de beste tips om je schoenen te redden!

Dat witte sneeuwlandschap buiten is mooi. Maar eenmaal je naar buiten moet, merk je dat het ook wel wat nadelen met zich meebrengt. Niet enkel is het op de weg opletten geblazen, ook je schoenen zijn niet echt fan van dat strooizout dat overal ligt. Om ervoor te zorgen dat je stappers je wandeling naar de trein, bakker, werk of fitness overleven, geven we je enkele goede tips.

Zoutvlekken verwijderen

De benodigdheden om je schoenen op te lappen, heb je hoogstwaarschijnlijk al in je keukenkast staan. Je hebt namelijk niet meer dan wat water, witte azijn en een katoenen doek nodig. De werkwijze is heel simpel: meng gelijke hoeveelheden water met azijn, en dep dit mengsel zachtjes op je schoenen. Wedden dat je die witte kringen op je schoenen zo zal zien verdwijnen?

Je mag zelfs leren schoenen met dit mengseltje reinigen. Pas wel op dat je de schoenen niet te drogen legt onder een radiator, dit is een veelvoorkomende fout! Laat je schoenen drogen op kamertemperatuur. Voor enkellaarsjes in suède hoef je de azijn niet eens te verdunnen bij het reinigen van de stof. Sneakers of loopschoenen gemaakt van rubber zijn dan weer makkelijk schoon te maken met een beetje water en zeep. Easy peasy!

Bron: Bustle


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '