Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Lekker light!

Zo maak je zelf frambozen-yoghurtijs zonder ijsmachine

We hebben een haat-liefdeverhouding met ijsjes. Love: de romige textuur, de verfrissing en de zomerse smaakjes. Hate: de calorieën. Dit recept voor light frambozen-yoghurtijs biedt de oplossing. Even romig, fris en smaakvol, maar met een pak minder calorieën.

Het geheim achter ons caloriearm ijsje? De Canderel Kristalkorrel. Dit product heeft een gelijkaardige textuur en smaak als suiker, maar dan zonder de calorieën. De Kristalkorrel heeft een zoete smaak dankzij sucralore, een suikervervanger verkregen uit saccharose. Dat is een zoetstof die zijn zoetkracht bij temperaturen boven 200 graden niet verliest, waardoor je er ook mee kan bakken en koken. Een leuk alternatief voor stevia in gebak; veel mensen vinden dat stevia voor een bittere nasmaak zorgt. Een lekker zoet dessert met minder calorieën, dat klonk natuurlijk als muziek in onze oren. WIj namen de proef op de som.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 g bevroren frambozen
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 30 g Canderel Kristalkorrel

 

Bereiding

Doe de frambozen, de Griekse Yoghurt en de Canderel Kristalkorrel in een blender en mix gedurende 20 seconden tot je een roomachtige textuur krijgt. Heb je geen blender, doe dan alle ingrediënten in een kom en gebruik een staafmixer. Schep het ijs in kommetjes en serveer meteen.

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

Lees ook

Zoveel calorieën bevatten jouw favoriete ijsjes

Maak jij ook deze grote fout tijdens het ontbijt?

Weet wat je eet: zo lees je etiketten als een pro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '