https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Tomaten bewaar je best ondersteboven...

Weet jij welke van deze ‘foodfacts’ niet kloppen?

Er zijn zo van die weetjes die generaties lang worden doorgegeven. Tot soms blijkt dat die 'feiten' eigenlijk helemaal niet kloppen. Wij lijsten voor jou de meest voorkomende foute en juiste veronderstellingen over eten op. 

1. Als je kookt met drank, verdwijnt de alcohol volledig

 

alcohol

 

Niet waar: afhankelijk van de bereidingswijze, kan er nog 5 tot 85 procent van de alcohol in je gerecht achterblijven. 

 

 

2. Je vlees dichtschroeien zorgt ervoor dat je de 'sappen' vasthoudt

 

 

vlees

 

 

Niet waar: het zorgt er wel voor dat je een mooie korst krijgt en dat je vlees z'n smaak behoudt, maar de sappen worden écht niet beter bewaard op deze manier. 

 

 

3. Als je steak tegendraads snijdt, is die malser

 

 

steak

 

 

Waar: als je je steak tegen de vezels in snijdt, maak je ze op die manier korter waardoor je je vlees makkelijker kan kauwen. 

 

 

4. De zaadjes van chilipepers zijn het pikantst

 

 

chilli

 

 

Niet waar: het is eigenlijk het witte omhulsel rond de zaadjes dat pikant is. In de zaadjes zelf zit amper smaak. Als je je gerecht dus minder pikant wil maken, moet je ervoor zorgen dat je alle witte delen goed wegsnijdt. 

 

 

5. Als je tomaten ondersteboven bewaart, blijven ze langer vers

 

 

tomaten

 

 

Waar: tijdens het plukken van de tomaten, komen er heel kleine scheurtjes in het kroontje. Als je tomaten ondersteboven bewaart, komt daar minder lucht in waardoor de tomaten trager rijpen. 

 

 

6. Olie in het water zorgt ervoor dat je pasta niet plakt

 

 

pasta

 

 

Niet waar: de olie blijft op het water drijven en vormt daar een laagje. Het enige dat je kan doen is ervoor zorgen dat het water goed kookt en goed roeren

 

 

7. Als je zout in het water doet, kookt het sneller

 

 

water

 

 

Niet waar: integendeel zelfs. Zout in het water zorgt ervoor dat het kookpunt hoger ligt en je dus langer moet wachten. 

 

 

8. Als je paddenstoelen in water wast, zuigen ze het vocht op en worden ze week

 

 

shrooms

 

 

Niet waar: paddenstoelen bestaan voor 90 procent uit water, dus veel extra vocht slorpen ze niet op. Als je ze toch wil bakken, moet je ervoor zorgen dat ze goed droog zijn voor je ze in de pan gooit

 

 

9. Als je fruit in een papieren zak bewaart, rijpt het sneller

 

 

fruit

 

 

Waar: fruit produceert ethyleengas, wat ervoor zorgt dat het rijpt. Als je het fruit in een papieren zak bewaart, blijft dat gas erin bewaard en kan het fruit dus sneller rijpen. 

 

 

Lees ook: 

Dagen Zonder Vlees: 5 x vegetarische pasta

Bewezen: dankzij deze groenten en fruit verlies je enkele kilo’s

5 x eten waar je moe van wordt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content