Tried & tested: fluffy quinoa pancakes
25 May 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Pancakes for breakfast? Ja, natuurlijk! Deze exemplaren zijn bovendien ook vegan en glutenvrij.
Ingrediënten (voor 10 stuks)
- 2 el lijnzaad
- 6 el water
- 2 tl kokosmeel
- 130 g quinoameel
- 65 g amandelmeel
- 2 el arrow root (biowinkel)
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 300 ml melk (gewone melk of amandelmelk, sojamelk,...)
- 3 el kokosolie
- 1 el esdoornsiroop (maple syrup)
- 150 g bosbessen
Zo maak je deze pancakes
- Doe het lijnzaad in de vijzel en breek de zaadjes. Voeg het water toe en laat even rusten.
- Meng het kokosmeel met het quinoameel, het amandelmeel, de arrowroot, het bakpoeder en het zout.
- Meng in een aparte kom de melk met de olie, en de esdoornsiroop. Voeg het lijnzaadmengel toe. Voeg daarna de bosbessen toe.
- Meng het natte mengsel met het droge mengsel tot je een deeg bekomt.
- Bak de pannenkoekjes goudbruin in de pan.
- Serveer met wat extra esdoornsiroop en vers fruit.
Bron recept: Simply Quinoa
Probeer ook
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier