Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foodnetwork.com

Even lekker als the real deal

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Je hebt hem al verschillende keren gepind en je spotte 'm al op Instagram. Wij namen de proef op de som en probeerden de bloemkoolpizza nu ook echt uit. De klassieke pizzabodem wordt daarbij vervangen door... bloemkool. Het resultaat? Een megalekker, glutenvrij recept.

Redactrice Isa dook de keuken in en probeerde de bloemkoolpizza van Chicks Love Food uit. Een hele karwei, maar écht de moeite waard. Je vergeet dat je een pizzabodem van bloemkool eet en het geheel smaakt echt geweldig. Probeer dit gerechtje zeker eens uit op een vrije dag en serveer het aan je gasten. Een winner.

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 1 flinke bloemkool (de grootste die je kunt vinden :)!)
  • 2 eieren
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 handvol kaas (eventueel)
  • peper en zout
  • olijfolie (om de randjes in te wrijven)

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in de keukenmachine tot kruimels.
  2. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif in de oven. Bak 25 minuten, roer af en toe met een vork.
  3. Haal de bloemkruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen op de bakplaat.
  4. Doe de kruimels in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de oregano, de kaas en een snuif peper en zout en meng goed.
  5. Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat en maak de bodem dun en plat. Zet de bloemkoolbodem opnieuw in de oven gedurende 25 minuten. Hij moet al een beetje hard en lichtbruin zijn.
  6. Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en jouw favoriete toppings. Bestrijk de randjes met olie. Schuif weer in de oven gedurende 20 minuten.

 

Naar een recept van Chicks Love Food

 

Nog meer recepten?

RECEPT: ijslolly met bosbes en limoen

RECEPT: no-bake bosbessenkoekjes

 

Wist je trouwens dat deze 5 snacks je alleen maar méér honger bezorgen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '