Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Engin Akyurt via Pexels

Bedank ons later maar!

ZIEN: TikTokkers bewijzen waarom het belangrijk is om je aardbeien goed te wassen

Ben jij soms wat vergeetachtig (lees: lui) als het op het wassen van je fruit aankomt? Dan zijn wij er zeker van dat je het na het lezen van dit artikel nooit meer zal vergeten. Heel wat TikTokkers laten op hun accounts namelijk zien waarom het zo belangrijk is om je aardbeien goed schoon te maken. Bedank ons later maar!


Wat hebben we geleerd vandaag? Dat het geen slecht idee is om je aardbeien goed te wassen voor je ze in je mond stopt. En dan hebben we het niet over ze snel eventjes afspoelen onder de kraan. Verschillende TikTokkers bewijzen dan ook waarom je het beter niet vergeet. Om er zeker van te zijn dat alle vuilrestjes en beestjes (ja, je leest het goed) weg zijn, laat je ze best even grondig weken.

Op TikTok tonen alvast enkele gebruikers hoe het moet én wat het resultaat is. Het enige wat je moet doen, is een kom vullen met water. Vervolgens voeg je een beetje zout toe en volgens sommigen kan je ook wat azijn toevoegen. Eens het zout opgelost is, voeg je je aardbeien toe. De meningen over de tijdsduur durven wel een beetje te verschillen. Zo zegt er iemand dat vijf minuten voldoende is terwijl anderen aanraden om een halfuur tot een uur te wachten. Vergeet achteraf je aardbeien wel niet grondig af te spoelen. Anders zullen ze namelijk nogal zout smaken.

@callmekristatorresWAIT FOR IT... Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome♬ original sound – callmekristatorres


Waar ze het op het platform ook niet over eens zijn, is over hoe warm je water moet zijn. Zo zeggen sommigen dat je best koud water gebruikt. Andere gebruikers bevelen dan weer iets warmer water aan omdat het zout zo sneller al oplossen.

Allemaal beestjes


Vind jij dit allemaal een beetje veel gedoe? Kijk dan maar eens goed naar alle filmpjes en wat voor een troep er achterblijft in het water. Op zich zijn de restjes vuil niet schadelijk en doen ook de beestje ons geen kwaad. Zo eten we jaarlijks gemiddeld 400 tot 800 gram (!) insecten op zonder dat we het beseffen. Maar als we dit cijfer ook maar een beetje kunnen doen dalen, dan wassen wij in de toekomst onze aardbeien met veel plezier een tikkeltje grondiger.

@thatnatchatsy’all better WASH your strawberries ‼️?? Comment what I should look at next! ✨? ##fyp ##foryou ##science♬ Don’t Start Now – Dua Lipa


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '