Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Homemade roasted beef meatballs in cast-iron skillet on wooden table in kitchen, fresh parsley, vintage fork, top view.; Shutterstock ID 553637371

Durf jij het te proberen?

Kan je binnenkort meelwormballetjes eten in Ikea?

De favoriet van iedere Ikeabezoeker? De spotgoedkope Zweedse balletjes met frietjes. Schrik niet als je binnenkort een balletje meelwormen op je bord krijgt, want Ikea wil het eten van de toekomst ontwikkelen.


Ikea zet sinds dit jaar extra in op duurzaam voedsel. Concreet wil dat zeggen dat ze vlees zullen vervangen door planten en insecten. Om dat te kunnen doen, richtten ze het Space10-labo op. Daar zullen ze ‘het eten van de toekomst’ ontwikkelen. Momenteel staat Space10 nog in zijn kinderschoenen en is Ikea nog volop bezig met de testfase.

‘Dogless hotdog’


Zo zijn ze nu verschillende ingrediënten aan het uittesten die misschien wel de fastfood van de toekomst kunnen zijn. De ‘Dogless hotdog’, bijvoorbeeld, is een hotdog zonder vlees die gemaakt wordt van wortel, bieten, bessenketchup en spirulina (microalg).

Mag het nog specialer? Dan is de meelwormburger misschien wel iets voor jou. De burger is gemaakt van 50 gram meelwormen en schijnt heel lekker te zijn. Als dessert staat er een kruidenijsje op het menu.

Wanneer je in de Ikearestaurants insecten op je bord mag verwachten, is nog niet duidelijk. Wij kijken er alvast naar uit... denken we.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '