Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Oats Day Long opende twee weken geleden zijn deuren in Gent, en wij zijn fan.

HOTSPOT: wij gingen proeven in de eerste havermoutbar van het land

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In Gent kan je sinds een tweetal weekjes genieten van een heerlijk ontbijt of lunch in Oats Day Long, de eerste havermoutbar van ons land.


Havermout is hipper dan ooit, maar in tegenstelling tot foodtrends zoals quinoa, werd het al gegeten door onze oma’s en opa’s. Gezondheidsgoeroes dwepen ermee omdat het goed is voor je darmflora en lief voor onze lijn. Dat het een welgekomen afwisseling is van de boterham met choco of het potje yoghurt met granola ‘s morgens is duidelijk, maar ons interesseert het natuurlijk of het ook lekker is.

Truffel, pesto en paddenstoelen


We kunnen het natuurlijk makkelijk zelf klaarmaken, maar waarom niet even langsgaan bij experts en gaan proeven in de allereerste havermoutbar van ons land: Oats Day Long. De zaak in de Nederkouter 55 in centrum Gent opende nog maar twee weken geleden de deuren. Alles draait er rond havermout, en dat, zoals de naam al doet vermoeden, de hele dag lang.

Ze werken met 100 % biologische havergruten die worden gekookt in water met een snufje zout. Je kan kiezen tussen zoete en zoute havermoutbowls. De meesten onder ons zien het gerecht eerder als ontbijt of een gezond tussendoortje, maar hier kan je ook truffel, pesto, zongedroogde tomaten, paddenstoelen en spinazie terugvinden in je bord. Verrassende combinaties, maar stuk voor stuk echte aanraders.

Voldaan gevoel


De zoetekauwen hoeven niet speciaal vroeg op te staan, want de ochtendbowls kan je gewoon lekker de hele dag door krijgen. Denk maar aan banaan met pindakaas, chocolade, of kaneel, appelcompote en rozijnen. Dat laatste smaakt trouwens naar ons favoriete dessert, apfelstrüdel, maar deze variant is keigezond. Score!

Je kan kiezen tussen een kleine en een regular portie. De kommetjes zien er misschien op het eerste gezicht klein uit, maar vergis je niet, want een kleine hoeveelheid havermout geeft je al snel een enorm voldaan gevoel. Heb je graag een extra topping, dan kan je die naar eigen keuze en smaak bijvoegen.

Grote glimlach


De eigenaars van Oats Day Long zijn Anse en Ewout, broer en zus, en beiden met respectievelijk 24 en 26 lentes nog piepjong. De jonge ondernemers verwelkomen iedereen met een grote glimlach in hun gezellige zaak. Niet alleen van de lekkere bowls, maar ook van hun prijzen worden we gelukkig. Voor een small betaal je slechts 4,50 euro, en geloof ons: je zal de eerstkomende uren geen honger hebben.

Je kan er elke dag van de week genieten van hun heerlijke havermout, want Oats Day Long is op weekdagen van 7 uur ‘s ochtends tot 18 uur ‘s avonds open, zaterdag van 8 uur tot 18 uur en zondag van 10 uur tot 16 uur. Smakelijk!

Op het menu zowel zoete als zoute bowls.


De zaak ligt in de Nederkouter en heeft een gezellig interieur.


Smakelijk!


Rozijntjes, appelcompote, granola, honing en natuurlijk havermout.


Smaakt naar ons favoriete dessert: apfelstrüdel!!


Je kan zelf nog toppings naar keuze en smaak bij kiezen.


‘Have an oatsome day’.


De laatste hand werd gelegd aan het interieur.


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '