Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marta Majewska

Geen zin in bûche dit jaar? Deze pavlova is een waardig alternatief!

RECEPT: frisse pavlova met citrusfruit, een vleugje kaneel en een crème van St Môret

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Niets mis met tradities, maar na al die jaren bûche is het misschien weleens leuk om kerstavond met een dessert af te sluiten dat net iets moderner is. Zoals deze frisse pavlova met citrusfruit, een vleugje kaneel en een crème van St Môret, bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 80 g rietsuiker
  • 30 g eiwit
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 12 g honing
  • 5 g vanille
  • 0,5 g kaneel
  • 2 takjes rozemarijn
  • 40 g mascarpone
  • 120 g St Môret natuur
  • 30 ml marinade
  • 2 sinaasappels à vif gesneden
  • 2 sinaasappels in schijfjes gesneden met schil
  • 1 pompelmoes à vif gesneden
  • 1 granaatappel (pitjes)
  • kleine stukjes meringue als versiering

Zo maak je het:


1. Plaats op een bakplaat met bakpapier 60 g rietsuiker op een hoopje. Laat deze gedurende 8 minuten opwarmen in een  voorverwarmde oven van 200°C. Klop vervolgens het eiwit op in een keukenrobot samen met de rietsuiker. Na zo’n 25 minuten zou het eiwit een stevige structuur moeten hebben en volledig afgekoeld zijn. Teken een grote ring af op een nieuw vel bakpapier. Spuit in roosjes 8 grote hoopjes in een krans. De hoopjes moeten elkaar raken. Bak de pavlova 120 minuten lang op 110°C en laat vervolgens afkoelen.

2. Gooi het sinaasappelsap, de honing, vanille, kaneel en 1 takje rozemarijn in een kookpotje en laat 2 minuten lang inkoken. Hou 70 ml van deze marinade opzij en giet de rest over de gesneden pompelmoes en sinaasappel. Laat de citrusvruchten 30 minuten lang marineren.

3. Klop de mascarpone en St Môret op met de overige 20 g rietsuiker. Doe dit niet te lang, anders wordt de crème te zacht. Voeg 30 ml van de marinade toe aan de crème.

4. Strijk de crème over de pavlova. Werk af met de sinaasappel en pompelmoes à vif gesneden en decoreer verder met enkele schijfjes met schil. Strooi er vervolgens granaatappelpitjes over, voeg een of meerdere rozemarijntakjes toe en een wolkje poedersuiker.

Geen geboren dessertenmaker of gewoonweg geen tijd? Stof je mooiste taartschotel maar af, want deze lekkernij is ook te verkrijgen bij Julie’s House. De pavlova met St Môret is vanaf nu te koop t.e.m. 8 april 2019. Richtprijs 4 personen: € 16,50.

Je kan ‘m ook online te bestellen op de webshop van Julie’s House of bij:

  • Julie’s House: Kraanlei 13, 9000 Gent – woensdag t.e.m. zondag van 09:00 tot 18:00u.
  • Julie’s House: K. Elisabethlaan 26, 9000 Gent – dinsdag t.e.m. zondag 09:00 tot 18:00u.
  • Julie’s House Atelier: Wiedauwkaai 23M, 9000 Gent – maandag tem vrijdag van 7u30 tot 15u30.


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '