Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Fahmi Fakhrudin via Unsplash

Het is morgen Earth Day! Ontdek hier welke koffiebars gratis koffietjes uitdelen.

MUST DO: haal morgen een gratis koffie af in jouw buurt

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Op 22 april vieren we steevast Earth Day, een dag waarop we nog eens extra stilstaan bij de prachtige aarde waarop we leven en hoe we die de zorg kunnen geven die ze verdient.

Tegen 2050 zijn we hoogstwaarschijnlijk met 10 miljard op deze planeet. Die aarde voorziet z’n hele bevolking van voedsel, maar dat eist zo z’n tol. Hoog tijd voor ons om iets terug te doen en op Earth Day kaarten we dat maar al te graag nog eens aan. Wist je dat je door een dag per week puur plantaardig te eten, al snel 1000 liter water kan besparen?

Is een volledig veganistisch dieet een stap te ver voor jou? Dan kan je overschakelen van koemelk naar plantaardige varianten van melk. Daarmee bespaar je jaarlijks het equivalent van wel 400 douchebeurten of meer dan 2.500 doorspoelbeurten. Een kleine stap voor jou, maar een gigantische voor Moeder Aarde. Iets om nog eens bij stil te staan op Earth Day vrijdag...

Coffee, please!

Draag jij je steentje bij voor Moeder Aarde? Dan geeft zij jou iets terug op Earth Day! Het plantaardige merk Alpro organiseert namelijk een initiatief waarbij koffiebars vrijdag gratis cappuccino’s met plantaardige drink uitdelen. Alle deelnemende koffiebars ontdek je hier. Geniet ervan!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '