Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Snel, overheerlijk én je hebt bijna geen afwas!

Flavor hacks: deze one pot orzo zet je in no-time op tafel

Je dagelijkse portie groentjes binnenkrijgen op een snelle en efficiënte manier? Dat doe je deze herfst met een one pot orzogerecht. Niets zo gemakkelijk als al je lievelingsgroenten in één pan gooien en verder niet veel meer dan een snijplank te hoeven afwassen. Klinkt hemels, hè? Dankzij de bouillonblokjes van Knorr wordt het zelfs nóg een tikkeltje gemakkelijker. We love.

Flair x Knorr

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 blokjes Knorr Finesse tuinkruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g orzo
  • scheutje zonnebloemolie
  • geraspte mozzarella (optioneel)
  • laurierblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan. Snijd ondertussen je groentjes in stukken. Gooi ze in de pan en pers daarna de knoflook recht in de pan. Laat de groenten voor enkele minuten bakken. Kook vervolgens een liter water in de waterkoker en giet die daarna in een hittebestendige maatbeker of kom. Voeg hier twee blokjes Knorr Finesse tuinkruiden in en roer tot ze oplossen. Schenk de bouillon vervolgens in de pan en breng aan de kook. Zodra de bouillon kookt, voeg je de orzo toe. Laat zo’n 10 minuten doorkoken totdat het water is opgenomen. Strooi er tot slot nog wat geraspte mozzarella (of andere kaas naar keuze) over en laat smelten. Verdeel de orzo over de borden en werk eventueel af met nog wat extra geraspte mozzarella en een blaadje laurier ter decoratie.

Tips & tricks:

  • Voeg vooral extra groentjes naar keuze toe om het gerecht aan te passen naar jouw smaak. Let er gewoon op dat de groentjes die je kiest ongeveer dezelfde gaartijd hebben zodat je geen rauwe of net té zachte groenten hebt.
  • Je hoeft écht geen honderden kruidenpotjes in je keukenkast hebben liggen om je one pot orzo te voorzien van veel smaak. De Knorr Finesse tuinkruidenblokjes zitten boordenvol kruiden zoals bieslook, peterselie, tijm, lavas, basilicum en rozemarijn, maar ook nootmuskaat, knoflookpoeder, kurkuma en fenegriek. Eén blokje staat dus gelijk aan een heel kruidenkastje.
  • Vergeet niet om regelmatig te roeren zodat je orzo niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Geen fan van mozzarella? Andere geraspte kazen zoals parmezaan of emmentaler zijn even lekker!

Meer one pot orzogerechten?

Gemakkelijk hè, zo’n eenpansgerecht? Probeer deze herfst en winter ook eens een one pot pesto orzo met champignons, een eenpansgerecht met orzo, courgette en ricotta of een romige one pot orzo met zongedroogde tomaatjes en pesto. Lekker!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

' ' ' '