Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Perfect voor de herfst en Halloween!

Flavor Hacks: super easy creamy pompoensoep

We draaien er niet omheen: de herfst is bij uitstek een van onze favoriete seizoenen, en daar heeft al dat heerlijke comfortfood véél mee te maken. Niets gaat boven een stomend kommetje pompoensoep op een frisse herfstavond. Vooral niet als je het zelf boordevol smaak hebt gemaakt. Wij laten je zien hoe easy het is!

Flair x Knorr

Met Halloween in het vooruitzicht frissen wij je geheugen even op en laten we je in een video zien hoe gemakkelijk én snel het is om deze herfst je eigen pompoensoep op tafel te toveren. Het enige wat je nodig hebt is water, een blokje groentebouillon van Knorr en héél véél groentjes.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1,5 kg pompoen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g winterpenen
  • olijfolie
  • 2 blokjes Knorr-groentebouillon
  • 1 l water
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • room of crème fraîche (garnering)
  • peterselie (garnering)

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en het vruchtvlees met een lepel. Hak het vruchtvlees in stukken en doe hetzelfde met de uien. De winterpeen snijd je in plakken en de teentjes knoflook in stukjes.
  2. Zet een grote soeppan op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de pompoen, ui, winterpeen en knoflook toe en laat 5 minuutjes stoven op middelhoog vuur. Vergeet niet om regelmatig even om te roeren. Voeg nu de laurierblaadjes en de gemalen komijn toe en bak even mee.
  3. Kook een liter water in een waterkoker, giet in een hittebestendige kom of maatbeker en voeg hier je Knorr-groentebouillonblokjes aan toe. Giet de groentebouillon in de pan met groentjes en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat 30 minuutjes koken.
  4. Haal de laurierblaadjes uit de pan en haal je staafmixer uit de kast. Mix tot een glad geheel. Verdeel de soep over de kommen en werk af met room of crème fraîche en peterselie.

Tips & tricks

  • Het is belangrijk dat je je pompoensoep genoeg kruidt en van smaak voorziet. Een Knorr-groentebouillonblokje is daarbij je beste vriend in de keuken. Met twee bouillonblokjes maak jij van je pompoensoep zonder enige moeite een smaakbommetje met extra veel groenten.
  • Om je pompoensoep nét dat tikkeltje extra te geven, kan je ‘m ook heel easy halloweenproof maken. Haal wat (kippen)gehakt en ongekookte spaghetti in huis. Draai het gehakt in kleine balletjes en breek de ongekookte spaghetti in drie stukken. Steek drie stukjes langs twee kanten in het balletje zodat het lijkt op een spin. Herhaal voor elk balletje en kook ze dan gaar in kokend water. Voeg de balletjes vervolgens toe aan je pompoensoep et voilà: jouw pompoensoep is zonder al te veel moeite véél specialer. Je kan er nog een schepje bovenop doen door halloweenpasta voor te koken en in je soep te doen. Wedden dat jij de tofste (én lekkerste) soep op tafel zet?
  • Is je soep wat te dik? Kook 500 ml water in de waterkoker, voeg er een blokje Knorr-groentebouillon aan toe en giet beetje bij beetje bij je soep tot je de gewenste consistentie hebt.
  • Gooi je pompoenpitjes niet weg! Spoel ze met een zeef, kook ze zo’n 10 minuten in een pan en dep ze daarna droog. Verdeel ze over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Strooi je favoriete kruiden over de pitjes en roer alles om. Verdeel ze weer en rooster ze dan voor zo’n 30 minuten in de oven op 200 °C. Schep halverwege even om. Zo zorg je voor minder afval, heb je een krokante snack én eventueel weer extra garnituur voor in je soep. Win-win!

De soepsmaak te pakken?

Nu je de basis voor een goede pompoensoep kent, is het super easy om je ook eens aan andere soepjes te wagen. Een wortelsoep begint met dezelfde basis: winterpeen, ui en knoflook, maar ook een creamy zoeteaardappelsoep heb je met deze basis zo op tafel gezet. Experimenteer deze herfst naar hartenlust, want het is écht niet moeilijk!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

' ' ' '