Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Het is eens wat anders dan diepvriespizza en boterhammen met choco.

RECEPTEN: een makkelijk gerechtje voor elke avond van je eerste week op kot

Uiteraard laten we ook dit academiejaar onze allerliefste studerende lezeressen niet in de steek. Hier is alvast wat eetinspiratie voor jullie eerste week op kot! Van heerlijke panini’s tot zelfgemaakte stokbroodpizza’s, smakelijk!

Lekker, snel en goedkoop: dat is de drievuldigheid die studenten vaak hanteren wanneer het op eten op kot aankomt. En hoewel je dan al snel aan diepvriespizza, macaroni of frietjes van de frituur denkt, voldoen ook deze heerlijke receptjes aan die drie voorwaarden!

Maandag: panini-croque met ei

Een heerlijke croque of panini is in een mum van tijd klaar. Probeer deze variant met een eitje en sardientjes eens, of beleg hem met jouw favoriete ingrediënten.

Dinsdag: pasta met spekjes, ricotta en spinazie

Met een pasta kan je nooit iets misdoen, dat bewijst dit simpel recept met spekjes en spinazie nog maar eens. En een beetje witte wijn in het recept? Hét ideale excuus voor die lege flessen op je kot.Woensdag: burrito’s met kip en avocado

Eén van de klassiekers die zo goed als elke student in huis heeft, zijn wraps. Wat je erop doet, maakt eigenlijk niet uit, want ze smaken altijd héérlijk. Probeer deze week eens deze variant met krokante kip, avocado en een beetje limoensap.

Donderdag: vegetarische pita met yoghurtdip

Ook een pita kan niet ontbreken in het typische studentenleven. En deze is om duimen en vingers bij af te likken! Eet je niet graag vegetarisch? Vervang de balletjes dan door gyros of gehakt.

Vrijdag: stokbroodpizza

Heb je op het einde van de week nog wat stokbrood over? Dan maak je gemakkelijk deze stokbroodpizza die je belegt met wat je maar in huis hebt. Ideaal om al je restjes van de week nog op te gebruiken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '