Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

A burger without cheese, is like a hug without a squeeze

Dit is de allerbeste kaas om tussen een hamburger te leggen

A burger without cheese, is like a hug without a squeeze. Kaas is onontbeerlijk op een hamburger. Maar wat is nu de beste kaas voor op je burger?

Smaak en smeltbaarheid

De perfecte kaas op een hamburger moet in de eerste plaats lekker smaken, maar hij mag ook niet overheersen. Blauwe kazen en geitenkaas vallen daarom al af. Daarnaast is de smeltbaarheid ook van groot belang. Let wel op: een kaas kan smelten als de beste, maar smaakloos zijn.

 

Een kaas die goed smelt én lekker smaakt is dus perfect. Grote kanshebbers zijn Gruyère, Comté, Camembert, Brie, Taleggio, Fontina en natuurlijk Cheddar. Deze kazen hebben een uitgesproken smaak én smelten goed. Maar werken ze allemaal goed op een hamburger? Neen. Camenbert valt af wegens te overheersend en té smeltend. Hete kaas die drupt op je handen, is niet zo cool. Taleggio is dan weer perfect qua smeltbaarheid, maar iets te scherp van smaak.

 

Enkel Gruyère, Cheddar, Comté en Fontina blijven nog over. Van deze vier kazen zijn de eerste twee perfect op een hamburger.  Ze smelten goed – maar niet té – en smaken lekker. Comté en Fontina zijn iets droger, maar passen zeker ook op je burger.

 

Als je een hamburger maakt, moet je eigenlijk vooral kijken naar wat jij lekker vindt. En dan  Des goûts et des couleurs, on ne dispute pas.

 

Lees ook

Je houdt een hamburger wellicht al heel je leven verkeerd vast

Deze hamburger werd al 855.000 keer bewaard op Pinterest. Het recept ontdek je hier.

Dit zijn de favoriete hamburgerrestaurants van de redactie.

 

 

 

Bron: culy.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '