Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Netflix liet een korte teaser op de wereld los waarin het eindelijk het personage Flora, vertolkt door Paulina Chávez, introduceert.

ZIEN: Flora maakt haar opwachting in seizoen 2 van ‘Fate: The Winx Saga’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Daar is ze dan! Na heel wat kritiek omwille van haar afwezigheid onthult Netflix eindelijk het personage Flora (vertolkt door Paulina Chávez) in een korte teaser voor het tweede seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’. De live-actionremake van de Italiaans-Amerikaanse animatieserie ‘Winx Club’ uit de vroege jaren 2000 keert deze herfst terug na een succesvol eerste seizoen.

‘Heb je me gemist?’ Met Flora’s introductie in het tweede seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’ proberen de makers van de Netflix-reeks de brokken te lijmen nadat talloze fans hen betichtten van whitewashing.

De originele Italiaans-Amerikaanse animatieserie ‘Winx Club’ die in 2004 op de buis te zien was, volgt de levens van zes feeën: Bloom, Stella, Flora, Layla (Engelse naam: Aisha), Musa en Tecna. Samen studeren ze aan de magische kostschool Alfea in de Otherworld. Daar moeten ze hun krachten leren beheersen terwijl ze omgaan met liefde, rivaliteit en monsters die hun bestaan bedreigen.

Goedmakertje van Netflix

In het eerste seizoen van de live-actionremake ‘Fate: The Winx Saga’, dat in januari vorig jaar in première ging op Netflix, was Flora, nochtans een prominent en bovendien Latinx personage in de originele reeks, nergens te bespeuren.

Daarbovenop werd een nieuw personage geïntroduceerd: Terra, Flora’s nichtje, vertolkt door de witte Britse actrice Eliot Salt. Musa, die Oost-Aziatische roots heeft in de originele serie, wordt dan weer geportretteerd door de eveneens witte actrice Elisha Applebaum.

Fate: The Winx Saga
Paulina Chávez als Flora in ‘Fate: The Winx Saga’ op Netflix. © Netflix

Deze ietwat bedenkelijke castingkeuzes zorgden voor heel wat ophef, maar de makers van ‘Fate: The Winx Saga’ lijken de kritiek ter harte te hebben genomen. In het tweede seizoen doet Flora wél mee, én ze wordt vertolkt door Paulina Chávez, een 20-jarige Texaanse actrice met Mexicaanse roots.

Onderstaande teaser waarin Chávez’ personage Flora wordt geïntroduceerd smaakt alvast naar meer. Het is helaas nog wachten tot de herfst voordat je het tweede seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’ kan bingen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het eerste seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’ telt zes afleveringen en is te zien op Netflix. Redactrice en fan van het eerste uur Ysaline schreef er deze recensie over.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '