Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© unsplash

Een toffe activiteit om samen te doen met je vrienden en familie op die atypische kerst.

De Quizfabriek steekt grote online winterquiz in elkaar

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We kunnen niet samen met onze hele familie kerstcadeautjes openen aan de kersttafel deze Kerstmis. Wil je toch een toffe activiteit doen die je geliefden virtueel samenbrengt? De Quizfabriek stak een winterquiz in elkaar die je met z’n allen online kan spelen.


Kerstmis vieren we dit jaar uitzonderlijk in heel beperkte kring. Wil je toch even samenzijn met je familie en vrienden, maar ben je dat videochatten ondertussen wel een beetje kotsbeu? Dan is een virtuele quiz misschien wel de ideale oplossing! De Quizfabriek organiseert al vijf jaar digitale quizzen en ook speciaal voor deze atypische feestperiode bokste het een toppertje in elkaar.

Van je bomma over je nonkel tot je nichtje


Het toffe aan dit exemplaar is dat je ‘m niet live hoeft te spelen. De winterquiz is op voorhand opgenomen, dus je kan de link gewoon downloaden en spelen wanneer het je familie en jou het best uitkomt. Het enige wat jullie nodig hebben, is een smartphone of tablet. Eén speler opent de quiz op zijn/haar/hun scherm zodat alle deelnemers in de videocall kunnen meevolgen. Antwoorden doet iedereen indiviueel op zijn/haar/hun eigen toestel nadat ze op www.quizwitz.tv ingelogd zijn met de juiste code.

De winterquiz is geschikt voor alle familieleden: van je stokoude bomma over je zatte nonkel na zijn zesde glas wijn tot je jongste nichtje. De vragen zijn zodanig opgesteld, dat iedereen wel een of meerdere antwoorden uit zijn mouw zal kunnen schudden. Alle onderwerpen komen aan bod, denk maar aan muziek, sport, film, wetenschap enzovoort.

Extra kerstcadeautje

Je kan de quiz hier downloaden voor 7 euro. Je kan de kosten delen met je familie of ze als extra kerstcadeautje trakteren op een spelletje. Je krijgt dan een mail met de link die beschikbaar blijft tot en met 28 februari 2021. De  winterquiz duurt drie kwartier tot een uur, afhankelijk van hoe snel jullie spelen. De Quizfabriek hoopt zo ondanks dat vervelende coronavirus toch families bijeen te brengen tijdens deze mooiste periode van het jaar.

Mag het wat spannender zijn dan een quiz? Redactrice Eline maakte speciaal voor jou een escapegame die je met je vrienden online kan spelen.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '