Home Lifestyle 23 gezellige gezelschapsspellen om te spelen aan de kersttafel

23 gezellige gezelschapsspellen om te spelen aan de kersttafel

Welk spelletje zet jij nog snel op je kerstlijstje?

Wat kan een mens doen om die kerstavond bij moemoe en vava aan de kersttafel wat up te spicen? ‘We spelen een spel vanavond!’ De slagzinverzinners van MB waren nog de domste niet. Dankzij deze gezelschapsspelen wordt dit jaar de joligste kerstavond ooit.
1 / 23
Monopoly Valsspelerseditie
Beverbende
Qwixx
The Mind Extreme
Bordspel Peaky Blinders
5 Seconden
Perudo
Concept
Escape Room The Game
Koehandel
Shit Happens
Bean Boozled
Schetenjacht!
Codenames
De Slimste Mens ter Wereld
Scotland Yard Master
Trivial Pursuit familie-editie
Boonanza
Party & Co Family
iKNOW Hit List
Game of Thrones
Vlotte Geesten
Weerwolven van Wakkerdam
Monopoly Valsspelerseditie
Monopoly Valsspelerseditie

Heb jij een onverbeterlijke valsspeler in de familie? Of ben jij zelf misschien een valsspeler? Dan is deze wel heel erg aparte editie van het welbekende bordspel Monopoly ongetwijfeld iets voor jou! Speel vals om snel vooruit te komen – en probeer andere spelers te betrappen op vals spel – terwijl je vakjes koopt, huur int en heel veel geld verdient!

€ 20,59 – Monopoly via Bol.com

Beverbende
Beverbende

Tactiek en een sterk geheugen zijn twee troeven die je nodig hebt in Beverbende. Elke deelnemer krijgt vier strafpuntkaarten, met de afbeelding naar beneden. Wie aan het eind met de minste strafpunten overblijft, is de winnaar!

€ 10,95 – 999 Games via Bol.com

Qwixx
Qwixx

Qwixx moet een van de leukste dobbelspelen zijn die er bestaan. Tijdens elke worp krijgt iedereen de kans om cijfers weg te kruisen. Maar pas op: zorg dat je geen strafpunten krijgt! Wie uiteindelijk de meeste cijfers kon aanduiden, is de winnaar.

€ 10,99 – White Goblin Games via Bol.com

The Mind Extreme
The Mind Extreme

Als je een fan bent van de megahit The Mind, moet je zeker ook The Mind Extreme eens proberen. De originele regels blijven behouden, maar nu gaat het spel ‘dubbel, tegelijk én tegenovergesteld’. Spanning alom!

€ 11,95 – White Goblin Games via Bol.com

Bordspel Peaky Blinders
Bordspel Peaky Blinders

In dit bordspel reis je terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig. Je speelt je eigen rol ineen spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen. Wie weet word jij wel de meest gevreesde gangster van Birmingham!

€ 29,99 – Just Games via Bol.com

5 Seconden
5 Seconden

Het zou makkelijk moeten zijn om drie beroemde sporters te noemen, maar kan je dat ook als je slechts vijf seconden tijd hebt? Ondertussen kijken je familieleden je grijnzend aan in de hoop dat je faalt!

€ 22,95 – Megableu via Bol.com

Perudo
Perudo

Perudo is een eenvoudig en snel blufspel vol spanning. Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel ogen de anderen wierpen. Bluffen tegen de sterren op!

€ 19,95 – Asmodee via Bol.com

Concept
Concept

Brullen je nonkel en oma heel de feesttafel bij elkaar met hun interessante verhalen? Dan is dit spel iets voor jou! In het bordspel Concept moet je namelijk communiceren aan de hand van universele iconen, zonder te praten. Kan jij de icoontjes juist interpreteren? Scoor punten door zo snel mogelijk het concept te raden.

€ 27,50 – Repos Production via Bol.com

Escape Room The Game
Escape Room The Game

Fan van escape rooms? Dan kan dit spel je vast en zeker bekoren. In dit uitdagende en onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door naar verborgen aanwijzingen te zoeken en raadsels op te lossen. Net zoals in een ‘echte’ escape room heb je een uur de tijd om de oplossing te vinden.

€ 25,39 – Identity Games via Bol.com

Koehandel
Koehandel

In Koehandel moet je de beste veeboer in jezelf naar boven halen. Manipuleer de marktprijs van de dieren en probeer je geluk bij de lotto. Pret aan de kersttafel verzekerd!

€ 26,20 – Ravensburger via Bol.com

Shit Happens
Shit Happens

‘Shit happens’, zeggen we weleens. Dit gelijknamige spel is hilarisch en tegelijkertijd weerzinwekkend. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die je moet rangschikken op je ‘lane of pain’. Wat is erger: je vader in z’n blootje zien of elke nacht in bed plassen?

€ 19,95 – Goliath via Bol.com

Bean Boozled
Bean Boozled

Als je nog nooit van Bean Boozled gehoord hebt, leefde je de afgelopen jaren vast onder een steen. Draai aan de schijf en eet de Jelly Bean in de kleur waarop de spinner uitkomt. Heb je pech, dan heeft jouw bruine Jelly Bean een hondenvoersmaak in plaats van chocoladesmaak.

€ 14,99 – Jelly Belly via Bol.com

Schetenjacht!
Schetenjacht!

In dit grappige spel moet je proberen te raden welke speler ervoor zorgde dat de vader een scheet heeft gelaten. Gegibber gegarandeerd!

€ 35,67 – Goliath via Bol.com

Codenames
Codenames

In Codenames moet je proberen de gedachtegang van een ander familielid te volgen. Het diensthoofd van elke geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te zeggen dat te maken heeft met meerdere worden op de tafel. Zijn teamleden proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen.

€ 16,99 – White Goblin Games via Bol.com

De Slimste Mens ter Wereld
De Slimste Mens ter Wereld

‘De Slimste Mens ter Wereld’ verschijnt nu nog volop op televisie. Handig! Zo kan jij je alvast voorbereiden op de finaleplaats aan de kersttafel.

€ 24,99 – Just Games via Bol.com

Scotland Yard Master
Scotland Yard Master

Scotland Yard is een spel dat je onmogelijk beu wordt. Een van jullie is de geheime Mister X. Wie kan zijn vluchtroute ‘t snelst ontdekken? Bovendien is er een gratis app aan dit bordspel verbonden. Voor één keertje zijn smartphones wel toegelaten aan de kersttafel!

€ 30,25 – Ravensburger via Bol.com

Trivial Pursuit familie-editie
Trivial Pursuit familie-editie

Trivial Pursuit is ongetwijfeld het bekendste quizbordspel. Deze familie-editie bevat maar liefst 2400 vragen. Taartpunten verzamelen aan de kersttafel!

€ 39,95 – Hasbro Gaming via Bol.com

Boonanza
Boonanza

In dit kaartspel drijven de spelers handel met hun bonen die ze telen op hun akkers. Wie kan de beste bonen van de andere spelers ontfutselen en verdient het meeste geld?

€ 10,99 – 999 Games via Bol.com

Party & Co Family
Party & Co Family

In dit spel moet je imiteren, tekenen, vragen beantwoorden, grappige uitdagingen aangaan… Ideaal om kerstavond op te leuken! En het allerleukste is dat je Party & Co Family in teams kan spelen en je dus geen enkel familielid hoeft uit te sluiten

€ 24,99 – Jumbo via Bol.com

iKNOW Hit List
iKNOW Hit List

Dit spel stelt je brede kennis op de proef. Hoeveel Italiaanse gerechten ken jij? Hoeveel apps kan jij opnoemen? Pas op want de zandloper loopt!

€ 17,95 – Tactic via Bol.com

Game of Thrones
Game of Thrones

Heel wat fans kijken nagelbijtend af naar het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’. In dit bordspel kruip je in de rol van de leiders van de grootste facties van de wereld Westeros in de strijd om de Iron Throne. Spanning verzekerd!

€ 32,19 – Fantasy Flight Games via Bol.com

Vlotte Geesten
Vlotte Geesten

Vlotte Geesten is een schattig, maar bijzonder zenuwslopend spel. De deelnemers moeten nadat er een kaart wordt omgedraaid zo snel mogelijk het gezochte voorwerp nemen of roepen. Wie de snelste is, krijgt de kaart.

€ 13,25 – 999 Games via Bol.com

Weerwolven van Wakkerdam
Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is zowat het populairste groepsspel dat er bestaat. Tijdens het spel heeft een moderator de leiding in handen. Die creatieveling kan een gruwelijk verhaal verzinnen. De moderator vraagt ’s nachts aan iedereen om zijn ogen dicht te doen en roept dan de verschillende karakters bijeen, die elk hun eigenschap mogen uitvoeren. Wie kan de weerwolven ontmaskeren? Of moorden zij het hele dorp uit?

€ 10,95 – 999 Games via Bol.com

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.